1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Tejszínes párnafánk recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 



Ebben a fánk receptben nem csak az ízek kápráztatnak el, hanem az is tetszik, hogy a formája miatt nincs tésztaveszteség. Az összes kis morzsája tökéletesen felhasználható, és minden falatját élvezhetjük. Porcukorral, házi lekvárral az igazi.


Tejszínes párnafánk


Hozzávalók:
250 g tönköly finomliszt
100 ml teljes tejszín
2 db tojássárga
40 g porcukor
csipet só
10 g friss élesztő
+ olaj a sütéshez
+ porcukor, lekvár

Az élesztőt egy kiskanál porcukorral és 50 ml vízzel felfuttatjuk.
A lisztet összekeverjük a maradék porcukorral, sóval, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a szoba meleg tejszínt, és a tojások sárgáját.
Kézzel, vagy gépi dagasztóval 5-6 percen át dagasszuk, amíg tömör, de ruganyos tésztát nem kapunk. Ha szükséges, kevés lisztet adjunk hozzá.
Ha megdagasztottuk, akkor tegyük kelesztő tálba, fedjük le egy folpackkal, és kelesszük duplájára.
A megkelt tésztát vékonyan lisztezett felületen ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd derelyevágóval szögletes, párna formájúra vágjuk. Ismét lefedjük, és 15 percet kelesszük.
Végül bő, forró olajban aranybarnára sütjük minden oldalukat.

Az ételfotó a Galenus Kft. (www.patikamagazin.hu) felkérésére készült a Jó étel, jó élet című receptkönyv illusztrációjaként, és a recept a fotóval egyetemben a Galenus Kft. engedélyével jelenik meg a Rita Konyhája receptoldalon (fotó: Hadarik Rita)






Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL