1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

A legfinomabb csörögefánk recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 3
GyengeLegjobb 



A csörögefánkban pont azt szeretjük, ami a hagyományos foszlós fánkból hiányzik: a ropogósságát. Egyszerűen nem lehet belőle eleget sütni. Természetesen a csörögefánk mellé is a baracklekvár illik a leginkább, de még jobb, ha pálinkával megbolondított lekvárba mártogatjuk.


csörögefánk


Hozzávalók:
250 g tönköly finomliszt
1 tk porcukor
4 db tojássárga
késhegynyi szódabikarbóna
150 ml tejföl
2 ek rum
csipet só
+ olaj a sütéshez
+ porcukor, lekvár


A lisztet összekeverjük a sóval, porcukorral, szódabikarbónával, majd beledolgozzuk a nedves hozzávalókat is.
Ruganyos, fényes tésztát kapunk, amit fél órán át lefedve pihentetünk.
Majd a tésztát vékonyan lisztezett felületen késfok vastagságúra nyújtunk.
Egy derelyevágóval 4 cm vastag, 10 cm hosszú csíkokra vágjuk.
A téglalapok közepét bemetsszük, és az így nyert nyíláson átbújtatjuk a csík egyik felét.
A fánkokat bő, és forró olajban ropogósra sütjük.
Leitatjuk róluk az olajat, majd porcukorral meghintjük.


Az ételfotó a Galenus Kft. (www.patikamagazin.hu) felkérésére készült a Jó étel, jó élet című receptkönyv illusztrációjaként, és a recept a fotóval egyetemben a Galenus Kft. engedélyével jelenik meg a Rita Konyhája receptoldalon (fotó: Hadarik Rita)









Hozzászólások  

 
#1 nesze neked 2015-07-01 14:24
az isteni csörögefánk baracklekvárral , imádom. ezért kell most sokat elraktározni, mert itt a szezonja :) Nekem ez a recept vált be amit itt találtam http://glurl.co/barackos , küldöm Nektek is, hajrá, szorgoskodjunk
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL