1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Narancsos, krémsajtos profiterol recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 1
GyengeLegjobb 



A csoki édessége, a narancs aromája, a krémsajt fanyarsága tökéletes triót alkot ebben az olasz, fánk receptben. Bár kissé bonyolultnak tűnhet az elkészítése, garantálom, minden ráfordított másodpercet sokszorosan meghálálja az az élvezet, amit az elfogyasztása okoz.


Narancsos, krémsajtos profiterol

Hozzávalók a tésztához: 8 dkg vaj, 11 dkg liszt, 4 tojás, egy pici só, 1 dl víz
Hozzávalók a töltelékhez: 300 g natúr krémsajt, 40 g méz, 1 narancs reszelt héja
Hozzávalók a krémhez: 75 g porcukor (pl. világos nádcukor), 15 g liszt, 100 g étcsokoládé, 10 g vaj, 4 tojássárgája, 250 ml tej


profiterol


A tésztához feltesszük a vizet a vajjal, és a sóval forrni.
Ha felforrt, beletesszük a lisztet, és addig főzzük, amíg az edény falától elválik.
Ekkor levesszük a tűzről, és még forrón, egyenként (robotgép segítségével) belekeverjük a tojásokat a tésztába.
Ekkor kikent tepsibe, vagy szilikonos sütőpapírra kis halmokat formálunk minél homorúbb kanállal, amit minden adagolásnál bevizezünk (pl. kicsi karalábé vájó kanál).
Pihentetés nélkül süthetjük forró sütőben (200-220C) 15-20 percig.
TIPP: A krémet gőz fölött kel megfőzni, amihez szükség van két tökéletesen egymásba illeszkedő edényre .
A tojás sárgákat fehérre keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, végül beleöntjük az előre felmelegített tejbe.
A gőz fölött lassan állandóan kevergetve sűrűre főzzük.
Közben vízfürdő felett olvasszuk fel a csokoládét is.
Az olvasztott csokoládét keverjük bele a főzött krémbe.
A natúr krémsajtot közben kikeverjük a mézzel, és a reszelt narancshéjjal.
A kisült, és kihűlt fánkokat fogyasztás előtt a talpuknál elvágjuk vékonyan.
Megtöltjük a krémmel, majd összetapasszuk.
Tálaláskor a csokikrémmel fedjük be a fánkokat.






Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL