1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Gyors gesztenyefánk recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 


Kefires, narancshéjjal ízesítettem ez a percek alatt elkészíthető fánk, aminek a tésztájába tettem kicsi gesztenyelisztet is. A narancs és a gesztenye íze nagyon jól harmonizálnak, a tészta viszont kicsit tömörebb lesz a gesztenyeliszttől.


Gyors gesztenyefánk

Hozzávalók 22-25 fánkhoz: 175 g tönköly fehér liszt, 50 g gesztenyeliszt, 1 csomag bio sütőpor, 1 db M-es tojás, 190 ml kefir, 30 g nádcukor, csipet só, 1 narancs reszelt héja, olaj a sütéshez, nád vagy muscovado cukor a hempergetéshez


Gyors gesztenyefánk



A liszteket összekeverjük a sütőporral.
A tojást lazán elkeverjük a kefirrel, cukorral, narancshéjjal, csipet sóval.
Majd a lisztes keveréket beleforgatjuk a kefires, narancsos masszába.    
10 percet pihentetjük, amíg az olaj (én kókusz olajat használtam) felforrósodik.
Egy hideg vízbe mártott teáskanállal golyókat formázunk a masszából, és a forró olajba tesszük őket.
A fánkok maguktól megfordulnak a forró olajban. Akkor jó, ha arany barnára sülnek.
Leitatjuk róluk az olajat, majd még melegen beleforgatjuk kis nádcukorba.






Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL