1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Gesztenyés rétes szivar vanília sodóval recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 




A rétesből egészen egyszerűen pohárdesszertet is készíthetünk, és így egy elegánsabb alkalom során is elkápráztathatjuk a vendégeinket egy egyszerű desszerttel.


Gesztenyés rétes szivar vanília sodóval

Hozzávalók 12 szivarhoz: 100 g Tante Fanny teljes őrlésű réteslap (1 doboz fele), 250 g gesztenyemassza, 20 g vaj
A sodóhoz: 2 tojás sárgája, 1 púpos tk liszt (kb. 20 g), 40 g nádcukor, 450 ml tej (1,5 %), pár csepp vanília esszencia
Továbbá poharanként 5 szem aszalt meggy
4 fő részére / fejenként 3 szivarral számolva


A csomagban 3x2 db réteslap található 3 részre hajtva.
A dupla lapokat hosszában vágjuk három részre, majd azokat is háromba.  Ehhez a mennyiséghez a doboz felére lesz kb. szükségünk.
A gesztenyemasszát engedjük fel, majd a hosszabbik felénél nézve vágjuk három részbe, és minden harmadot negyedeljünk úgy, hogy kb. női ujjnyi rudakat kapjunk.
A rudakat kicsit hengergessük meg a tenyerünkkel.
A gesztenye rudakat tekerjük fel a réteslapokba, majd a végződéseket az ujjunkkal nyomkodjuk vissza a töltelék irányába.

Tegyük a szivarokat sütőpapírral bélelt tepsire, kenjük át vékonyan olvasztott vajjal, és előmelegített 180 fokos sütőben süssük 20 percig, vagy amíg piros, ropogós nem lesz.
Közben készítsük el a sodót.
Tegyünk egy forralóba 2 tojás sárgát, a cukrot, a lisztet, a vaníliát, és pici tejet, és keverjük homogénre.
Majd öntsük fel a maradék tejjel, és folytonos keverés mellett sűrítsük be.
A sodót hűtsük ki.
Öntsünk belőle a pohár aljára, tegyünk rá poharanként 5 szem aszalt meggyet, és helyezzünk bele egy-egy szivart.

TÁPANYAGTÁBLÁZAT Energia g Tápérték
1 adag/- Fehérjetartalom: 10 Vitaminok:
A-vitamin, B3-vitamin, B6-vitamin, E-vitamin
Zsírtartalom: 12
Kalória / 1 adag: 405 Kcal Rosttartalom: 4 Ásványi anyagok:
kalcium, kálium, cink, vas
Szénhidráttartalom: 63
Az értékek Rodler Imre Kalória és tápanyagtáblázata alapján vannak megadva.  



Hozzászólások  

 
#1 Guest 2012-11-24 18:23
Kedves Rita!
Nagyon köszönöm, hogy ezt a "sütit" belinkelted a facebook-on, mert nagyon megtetszett, megcsináltam és nagyon ízlett! Gratulálok hozzá! Feltettem a saját honlapomra is, természetesen a rád való hivatkozással:
Köszönettel: Szilvi
http://minimancs.lapunk.hu/?modul=oldal&
tartalom=1180041
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL