1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Loqma – mézes fánk recept

Nyomtat Email


Az égetett tészták újabb remek elkészítési módja. A zsírban sütött puffancsokat, narancsos mézsziruppal öntsük le.

 

Loqma – mézes fánk recept

Hozzávalók: 250 ml víz, 60 g vaj, 10 g cukor, csipet só, 150 g liszt, 5 g sütőpor (foszfátmentes), 4 tojás, zsiradék a sütéshez, 1 narancs, és 2-3 ek méz


A vizet forraljuk fel a sóval, cukorral, vajjal.
Majd amikor már forr, adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet.
A masszát addig keverjük a tűz felett folyamatosan, amíg össze nem áll egy gombóccá, és el nem válik az edény falától.
Ekkor vegyük le a tűzről, és hűtsük langyosra.
Végül elektromos habverővel egyenként keverjük el a masszában a tojásokat.
Hevítsünk zsiradékot.
A masszából olajos, vagy hideg vizes kiskanalakkal szaggassunk golyókat, és süssük ki a zsiradékban.
TIPP: A golyók viszonylag gyorsan megpirulnak, de semmi esetre sem vegyük őket addig ki a zsiradékból, amíg a térfogatuk meg nem duplázódik legalább. Ha előbb vesszük ki, összeesnek.
A mézből, és a narancs levéből főzzünk szirupot.
A fánkokat ezzel öntsük le.



Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

WEBÁRUHÁZ