1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Csokoládés fánk recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb Égetett tészta. Pár évvel ezelőtt nem mertem volna hozzálátni. Ma csokoládés verzióban készítettem el, és a hagyományostól eltérően nem sütőben, hanem olajban sütöttem ki. Ki kell próbálni egyszer mindenkinek!


Csokoládés fánk

Hozzávalók 1 adaghoz: 150 ml víz, 80 g vaj, csipet só, 2 ek holland kakaópor, 125 g liszt, 4 tojás, 100 g tejcsokoládé, porcukor és kakaópor a szóráshoz

Csokoládés fánk

Tegyük fel forrni a vizet a vajjal, csipet sóval, és a kakaóporral.
Amikor minden felolvadt, és forr, adjuk hozzá a lisztet, és fakanállal folyamatosan keverjük addig, amíg el nem válik a tészta az edény falától.
Ezt követően legegyszerűbben kézi robotgéppel, a tojásokat egyenként keverjük hozzá.
A keverésnél az első tojás hozzáadásakor a tészta kicsit darabos lesz. Majd minden egyes tojás hozzáadásával egyre fényesebb, krémesebb lesz.
A csokoládét aprítsuk fel, majd keverjük a tésztához.
Hevítsünk serpenyőben bőven olajt.
A tésztát 2 kanál segítségével formázzuk a legegyszerűbben.
A kanalakat minden formázás előtt mártsuk hideg vízbe.
Kb. nagyobb diónyi tésztahalmokat tegyünk a forró olajba.
TIPP: Amikor látjuk, hogy az alsó felük pirosodik, forgassuk meg. Addig süssük, amíg hirtelen meg nem nő a térfogata a fánkoknak. Kicsit megtévesztő lehet, amikor minden oldala megsült már, de még láthatóan tömörebb gömböket képeznek. Várjunk addig a pillanatig, amíg láthatóan megnőnek, és akár szét is válnak helyenként. Ez azért fontos, mert ez a fánk is üreges lesz belül. Ha idő előtt vesszük ki az olajból, azonnal összeesnek.
A süteményt porcukorral, kakaóporral szórjuk meg. Frissen a legfinomabb, de hidegen is ajánlom.
RECEPTEK

Add a Startlaphoz