1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Karácsonyi almás-diós rétes szivar recept

Nyomtat Email

 



Ezzel a szivar alakú rétessel három legyet üthetünk egy csapásra. Desszert, hiszen finom, és ehető. Ültető kártya, vagy akár asztali dekorációként is funkcionálhat. Persze bármelyiket is válasszuk, a végén mindenképp együk meg!

 

Karácsonyi almás-diós rétes szivar recept

Hozzávalók: 1 csomag Tante fanny teljes őrlésű rétes tészta, 1 nagy alma, 8 dkg durvára vágott dió, 1 narancs héja, 1ek citromlé, 1 cs vaníliás cukor, 2 ek nádcukor, 1 tk keményítő, kb. 5 dkg vaj, a lapok kenéséhez.


Az almát meghámozzuk, és kb. ugyanakkorára aprítjuk, mint az durvára vágott diónkat.
TIPP: Nem reszeljük, mert úgy a nedvességéből veszít.
Minden hozzávalót összekeverünk, a keményítőt csak a legvégén szórjuk a diós almára, és keverjük át vele egyenletesen.
A tésztákat egyesével terítsük ki.
A teljes felületét kenjük meg olvasztott vajjal, a tésztánkat gondolatban osszuk 4 negyedre, és a két középső negyedre szivar vastagságú töltelék csíkot rakjunk .
A tésztánk két szélén szabadon hagyott negyedeket fordítsuk teljes hosszában a közepére.
Ha ügyesen számoltunk, akkor most beterítettük a tölteléket, és nem is látszik a tésztától.
A tészta alsó felétől kezdjük szorosan felcsavarni a tésztát, hogy szivarformát kapjunk.
A tetejüket is kenjük meg vajjal.
Forró 220 C sütőben kb 15 perc alatt készre sülnek.
TIPP: Ha terítőkre rakjuk, akkor az aljára vágjunk azonos méretű kartont, hogy ne legyen zsíros az ünnepi asztal.
Mivel nem túl nedves a töltelék, a tészta nem fog elázni, ropogós marad, viszont a töltelék ízei másnapra sokkal jobban összeérnek. Ezért ajánlom előző nap elkészíteni, és nem letakarva, szabadon száraz helyen tároljuk felhasználásig.  A töltelékbe mazsolát is tehetünk.



Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

WEBÁRUHÁZ