1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Sütőtökös kecskesajtos párnák recept

Nyomtat Email

 


Hirtelen ötletből született, és végül a kedvencek listájára került ez az édes-sós leveles tészta, amit ha kisebb kosárkák formájában sütünk, kitűnő vendégváró falat is lehet, vagy egy finom hús kísérője.

 

Sütőtökös kecskesajtos párnák recept

Hozzávalók 6 darabhoz: 1 csomag (240 g) Tante Fanny leveles tészta, tejföl, 6 ek sütőtök püré, kb. 7-8 dkg kecskesajt (kerek, friss, nemes penésszel bevont), füstölt szárított sonka, só, tört színes bors, friss kakukkfű


A tésztát tekerjük ki, majd vágjuk 6 egyforma darabra.
A közepüket vékonyan kenjük át finom, házi krémes tejföllel, majd erre kanalazzunk egy-egy evőkanál tökpürét.
Sózzuk, borsozzuk. Szórjuk meg friss kakukkfűvel.
A négyszögek csücskeit hajtsuk fel.
A sajtot daraboljuk, és tegyük a párnák közepére egy-egy darabka sonkával együtt.
Ismét szórjuk meg tört színes borssal.
A tészta széleit kenjük át vízzel, majd 200 fokos sütőben 10-12 perc alatt süssük készre a párnákat.
Langyosan a legfinomabbak.



Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

WEBÁRUHÁZ