1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Epres krémes recept

Nyomtat Email

 


Ritkán „ájulok el” egy édességtől, de ez az epres sütemény valóban csodás. És teljes egészében az én ötletem. A krémje finom főzött krémes, tejfölös, amit epres cukormázas tetőkkel zárunk le. Látványnak is csodás.
A krémbe szándékosan tettem kevesebb édesítőt, mert a cukormázas tető eléggé édes. Ha mégis édesebb élvezetekre vágyik, tegyen a főzött krémbe több mézet, vagy helyettesítse maximum 10 dkg cukorral.

 

Epres krémes recept

Hozzávalók 8 szelethez:
Hozzávalók a tésztához: 1 csomag Tante Fanny friss, leveles tészta, 10 dkg fehér nádcukor porítva, 1 ek epervelő, 4 kisebb szem felezett eper, 8 kis mentalevél
Hozzávalók a krémhez: 5 dkg kukoricakeményítő, 3 tojás (nekem 170 ml volt), 170 ml tej, 2 bő ek méz, 1 citrom leve, 150 ml epervelő, 1 nagy doboz zsíros tejföl kicsepegtetve, 15 dkg eper, 8 lap zselatin, 5 ek víz

Epres krémes recept

A leveles tésztát vegyük ki 10 perccel a felhasználás előtt a hűtőből.
Majd tekerjük ki, és széltében vágjuk két lappá.
Az egyik lapot vágjuk 8 téglalappá.
A leveles tészta lapokat kenjük át vékonyan vízzel, szurkáljuk meg pár helyen villával, majd süssük őket meg 180 fokos sütőben arany barnára.
Közben készítsük el a krémet.
Ehhez tegyük a tojásokat, a mézet, a keményítőt és a tejet habüstbe, és forró vízgőz felett, folyamatos kevergetés mellett főzzük sűrű krémmé.
A tejfölből előzetesen 4 órán át csepegtessük ki a savót.
TIPP: Házi krémsajt készítése recept>>
Kb. 15 dkg epret mossunk meg,. És turmixoljuk pépesre.
A főzött krémbe keverjük bele a citromlevet, az epervelőt (kivéve 1 ek-t), és a krémsajtot is.

Epres-sajtrkémes főzött sárga krém

Tegyük hűtőbe, és hűtsük 1 órán át.
Majd 8 lap zselatint olvasszuk fel 5 ek vízzel.
A zselatint csurgassuk bele a krémbe, és keverjük át alaposan.
A nagyobb lap tésztát tegyük egy kb. ugyan akkora tepsibe.
Ha nem tölti ki teljesen a tepsit, valamivel tömködjük ki a felesleges helyet, nehogy a krém túlságosan szétfolyjon töltéskor.
A tésztalapra öntsük rá a krém felét, erre tegyük a maradék epret darabolva, és végül kenjük rá a maradék krémet.

Epres krémes rétegezése

Tegyük 1 órára a fagyasztóba.
A kis tésztatetőket díszítsük ki.
A nádcukrot porítsuk, majd keverjük ki az 1 ek epervelővel.
Ezt a cukormázat kenjük rá a tésztafedelekre.

Epres krémes, cukormázas tésztasapkák

Mindegyikre tegyünk egy-egy mentalevelet, és felezett epret.
Tegyük vissza a hűtőbe 1-2 órára.



Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

WEBÁRUHÁZ