1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Banános, almás, túrós lepény recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 

 


Friss élesztős, leveles tésztából, gyümölcsökből, és mézes túróval készült ez a roppant egyszerű almás, túrós lepény recept. Maikor mindenből csak egy pici van, akkor elő lehet venni ezt a receptet.

 

Banános, almás, túrós lepény recept

Hozzávalók egy 26 cm átmérőjű formához: 1 cs Tante Fanny friss, élesztős leveles tészta (270 g), 1 nagy szem savanykás alma, 1 banán, 12,5 dkg túró, 1 dl tejföl, 1 tojás, 2 tk méz, 1 citrom reszelt héja, 1 mk őrölt fahéj

Banános, almás, túrós lepény recept

A tésztát 10 perccel a sütés előtt vegyük ki a hűtőből, majd tekerjük ki.
Helyezzük rá a tortaforma peremét, és vágjunk ki belőle egy akkora részt, mint annak a felső átmérője.
TIPP: Szögletesre is lehet vágni, és akkor nincs tésztapazarlás sem.
Vágjunk ki egy szintén ekkora átmérőjű sütőpapírt is.
A tésztát a sütőpapírral együtt, ez utóbbi legyen alul, tegyük bele a forma aljába.
Villával szurkáljuk meg pár helyen.
Az almét hámozzuk meg, vágjuk vékony szeletekre.
Az almaszeleteket helyezzük szépen el a tésztát, és erre karikázzuk rá vékonyan a banánt is.

A túrót, a tejfölt, a tojást, és a fűszereket keverjük el alaposan, és öntsük rá a gyümölcsökre.
180 fokos előmelegített sütőben süssük 10 percig.
A maradék tésztából szúrjunk ki tetszőleges formákat, majd 10 perc sütés után tegyük a lepényre.
Tegyük vissza a sütőbe, és további 12-150 percig süssük.
TIPP: Frissen a legjobb!




Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL