1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Kakaós fornetti recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 
A Metrókban ínycsiklandóan illatozó fornettikat az otthonunkban is elkészíthetjük. Nem is kell hozzá nagy fortély, csak a megfelelő leveles tésztát kell beszereznünk hozzá.

Hozzávalók 10 db-hoz: 1 csomag, friss Tante Fanny leveles, vajas tészta, 1 tojás, 1 ek kakaópor, 1 ek nádcukor, sütőpapír

 

Kakaós fornetti recept
A tésztát 10 perccel a sütés előtt vegyük ki a hűtőből.
A tojás verjük fel, majd osszuk két részre.
Az egyik felét keverjük ki a kakaóval, és a cukorral.
A tésztát tekerjük ki.
Majd legkönnyebben egy derelyevágóval, vágjuk fel 10 cikkre (könnyebb, ha megtervezzük előre a vágási felületeket).
A kakaós masszát kenjük rá a cikkek vastagabbik oldalára egészen a csúcstól 3-4 cm hosszig. Lényeges, hogy a masszát ne kenjük végig, és a körcikkek széleit is hagyjuk ki (lásd fotón).
A körcikkek csúcsai, még a feltekerés előtt kenjük meg a maradék felvert tojással. Ez segít majd abban, hogy ne váljanak szét a fornettik.

 

Kakaós fornetti recept
A cikkeket a szélesebb részüknél fogva tekerjük fel szorosan. A végén nem kell behajtani, mint a kifliket, hanem csak hagyjuk úgy, ahogy vannak.
Tegyük őket sütőpapírral bélelt sütőlapra, és kenjük meg őket a felvert tojással.
Előmelegített sütőben kb. 7-8 perc alatt süssük őket arany barnára.


Még több kakaós sütemény:
Kakaós, fahéjas tönköly csigák
Kakaós csiga leveles tésztából




RECEPTEK

Add a Startlaphoz