1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Kakaós csiga recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 1
GyengeLegjobb 


Bár nem a legegészségesebb reggeli, de néha belefér az életünkbe a kakaós csiga is. Sütöttem már élesztős tésztával is, de szerintem a legjobb kakaós csiga leveles tésztából készül. Ahhoz viszont, hogy nekiálljak leveles tésztát házilag gyúrni, bevallom, semmi kedvem. Főleg mondjuk nyáron nincs, ráadásul nyáron a vajas dolgokkal szinte lehetetlen dolgozni is. Most megmutatom, hogyan készítsd el a legegyszerűbben úgy, hogy nagyon finom legyen.


A legegyszerűbb, bombabiztos kakaós csiga készítése


Ha rám hallgatsz, akkor élesztős, leveles tésztából készíted el, akkor lesz a legfinomabb. Ilyen tésztát lehet pl. a Sparban venni. Én kifejezetten kedvelem a Tante Fanny márkát, de a Spar saját márkása is nagyon jó. Ezeket a tésztákat nem kell fagyasztani, tehát ha kedved szottyan a sütéshez, nem kell órákat várni arra, hogy felengedjen a tészta. Ha mégis te szeretnéd a tésztát is elkészíteni, akkor nézd meg az én élesztős leveles tészta készítése receptemet.

Sütés előtt vedd ki a tésztát a hűtőből, hagyd, hogy szobahőmérsékletűre melegedjen, tekerd ki a csomagolásból, és már töltheted is.

Hozzávalók a kakaós csigához:
1 csomag Tante Fanny, friss élesztős leveles tészta
3-4 ek barna cukor
1 tojássárga
1 púpos ek kakaópor
kb. 3-4 dkg olvasztott vaj




A kakaós csiga elkészítése


A tésztát tekerjük ki, és az olvasztott vaj felével kenjük meg.
A kakaót keverjük el a barna cukorral és a tojássárgával, majd egyenletesen kenjük rá a tésztára.
A szélesebb oldalánál tekerjük fel a tésztát, majd vágjuk kb. 2 cm vastagságú karikákra.
Tegyük őket egy sütőpapírral kibélelt sütőlapra, a tetejüket kicsit nyomjuk meg, majd a maradék vajjal kenjük meg.
Előmelegített, 200 fokos sütőben, kb. 12-14 perc alatt süssük meg őket.
Légkeveréses sütőben a 180 fok is elég.

Legközelebb próbáld ki a kókuszos csiga receptemet is!





Hozzászólások  

 
#2 Szikszay Gábor 2016-02-24 17:03
12-12 perc alatt, 180 fokon nekem a normál gázsütőben nem sült át, nyers maradt. Szerintem Normál gázsütő esetén 200-220 fokon 10-12 perc alatt tényleg átsülhet, de figyelni kell rá és persze a leveles tészták minősége sem egyforma. Ezeket a fontos körülményeket (sütő módja, sütési hőfok) érdemes lett volna tisztázni a receptben. .
Idézet
 
 
#1 pálinkás 2011-03-19 22:13
Légyszives írjátok ki ,hogy hány fokon és melyik sütési módon jobb sütni.(légkever és v. normál)
köszi
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL