1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Túrófánk

Nyomtat Email

Édesanyám nagy sütitündér. Mindig elő tud állni valami egyszerű finomsággal. Ez a túrófánk  recept egyszerűen nagyszerű! Pillanatok alatt megvan, nem kell keleszteni, mert sütőporos tésztából van, ám az állaga mégis olyan, mint a kelt fánkoké. Farsangra is ajánlom.

Hozzávalók: 25 dkg túró, 5 tojás, 1 cs vaníliás cukor, csipet só, 1 kis pohár tejföl, 25 dkg liszt, 1 cs sütőpor
(A kanalazás mértékétől függően 20-25 fánk lesz ebből az adagból. Porcukorral meghintve, fanyarabb ízű lekvárral ajánlom!)

 


A tojásokat verjük fel a vaníliás cukorral és a sóval.
A tojáshoz keverjük hozzá a túrót.
Ezt követően adjuk hozzá a sütőporral jól elkevert lisztet.
Végül a tészta lazítása végett belekeverjük a krémbe a tejfölt is.
Azonnal is lehet sütni, de az sem árt a tésztának, ha 10 percet pihentetjük.
Forró olajban sütjük ki a fánkokat.
Ha bőségesebb olajban sütjük, akkor maguktól megfordulnak az olajban, nem kell nekünk forgatni.
A porciózáshoz egy evőkanál segítségét vegyük igénybe.  
TIPP: Könnyebben megy a sütés, ha adagolás előtt a kanalat hideg vízbe mártjuk.
Így könnyen belecsúszik a serpenyőbe a tészta, nem ragad a kanálra.


Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Design Shop