1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Almás-mézes-kekszes rétes

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 
Ez a rétes, hűtőpultokban kapható, kész, teljes kiőrlésű réteslapokból készült. Az alma levének felfogására kekszreszeléket használtam a változatosság kedvéért.

Hozzávalók (1 rúdhoz): 4 közepes szem savanyú alma, fél citrom leve, 1+1 ek méz, fahéj, kb. 1 marék darált keksz, 3 db teljes kiőrlésű réteslap

 

Rétes recept
A réteslapot előkészítjük.
A töltelékhez a meghámozott almát tökgyalun lereszeljük, majd citromlével meglocsoljuk.
Hagyjuk, hogy levet eresszen.
Töltéskor szórjuk meg a felső vajazott réteslapot kb. 1 marék kekszreszelékkel.
A felénk eső oldalra halmozzuk a jól kinyomkodott almát.
Szórjuk meg fahéjjal, locsoljuk meg mézzel, majd tekerjük fel.
Kb. 20-30 perc alatt süssük készre.
Az alma levéből kb. 1 csapott ek étkezési keményítővel, és további egy ek mézzel készítsünk mártást.



Hozzászólást lezártuk.

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL