1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Adventi rétestészta recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 
Az ünnepek számomra akkor bensőségesek, ha együtt vagyok a családommal. A hideg estéken otthon, együtt, egy finom sütemény és egy forró tea társaságában, nem is lehetnék boldogabb!

Hozzávalók: 1 csomag Tante Fanny friss linzer tészta 300g, kb. 200 ml tej, 100g cukor, 2 evőkanál méz, 1 csomag vaníliás cukor, 300g őrölt mogyoró, 100g aszalt füge, kockákra vágva, fél citrom reszelt héja vagy rum, 1 teáskanál őrölt fahéj, 1 teáskanál őrölt szegfűszeg, 150 g zsemlemorzsa, vaj

 

rétestészta
A linzertésztát 5-10 perccel a feldolgozás előtt vegye ki a hűtőszekrényből.
A sütőt 180°C-ra melegítse elő.
A tejet cukorral, a mézet és a vaníliás cukrot rövid ideig melegítse.
A mogyorót, fügét, reszelt citromhéjat vagy rumot, őröl fahéjat, őrölt szegfűszeget keverje össze. Esetleg még egy kevés tejet keverjen hozzá.
A zsemlemorzsát vajon pirítsa meg, majd hagyja kihűlni.
A friss linzer tésztát tekerje ki a sütőpapírral együtt, a zsemlemorzsát és a tölteléket kenje szét a tészta 2/3-ra.
A rétest kb. 1,5 cm szélességben tekerje fel, a sütőpapír segítségével.
A rétest olvasztott vajjal kenje meg.
Előmelegített sütőbe kb. 180°C-on kb. 35 percig süsse.



Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL