1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Ribizlisarok

Nyomtat Email

A linzert nem csak karikára formázhatjuk. Készítsünk belőle mondjuk, kis sarkokat: ribizlis sarkokat!

Hozzávalók: 1 csomag Tante Fanny friss linzertészta 300g, ribizli lekvár (ha lehet keményebb), vaníliás cukor

 


A sütőt 160°C-ra melegítse elő.
A Tante Fanny friss linzertésztát tekerjük ki a sütőpapírral együtt és kb. 8x8cm-es nagyságú négyzetekre vágjuk fel. (Vigyázzunk, hogy csak a tésztát vágjuk, a sütőpapírt ne!)
A tészta közepére tegyünk 1-2 dkg ribizli lekvárt.
A tészta széleit locsoljuk meg vízzel.
A négyzeteket hajtsuk háromszög alakra és a vízzel megkent széleit nyomkodjuk egymáshoz.
Tipp: ha a széleit villával ragasztjuk egymáshoz, akkor szép mintát kapunk
A ribizli sarkot tojással megkenjük és az előmelegített sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük.
A linzertésztát általában világosabbra sütjük.
Vaníliás cukorral megszórva tálaljuk.
Előkészítés: 8 perc
Sütés: 10-12 perc


Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

WEBÁRUHÁZ