1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Csörögefánk

Nyomtat Email

Ez a fánk recept is egy klasszikus, amit főleg farsangolás idején készítünk gyakrabban. Attól csörög, mert a vékonyra nyújtott tésztát  ropogósra sütjük.

Hozzávalók: 35 dkg liszt, 5 tojás sárgája, 1 kk porcukor, kevés tejföl, csipet só, a sütéshez olaj

A hozzávalókat annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy rugalmas tésztát kapjunk.
A tésztából 20-22 gombócot formálunk, és 1 órát hagyjuk pihenni.
Majd mindegyiket tenyérnyi lapokká nyújtjuk (legjobb, ha rombusz alakúra), a közepükbe 2-2 párhuzamos vágást ejtünk (azaz bevagdossuk), és a kezünkkel összebogozzuk.
Bő, forró olajban hirtelen pirosra sütjük őket.
Porcukorral meghintve, baracklekvárral tálalhatjuk.


Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

WEBÁRUHÁZ