1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Gluténmentes kenyér recept földi mandula liszttel

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 


Ismét felfedeztem egy újabb gluténmentes lisztet, a Pödör cég által forgalmazott földi mandula lisztet. Karakteres ízű, tartalmas, pont belevaló abba a kenyérváltozatba, amit elképzeltem. Ez a gluténmentes kenyér nem csak, hogy finom, de rostokban gazdag, nagyon egészséges is.


Korábban már sütöttem egy sütőporos gluténmentes kenyeret, az is nagyon finom, de ez az élesztős inkább kelti a hagyományos kenyér érzést.


Gluténmentes kenyér földi mandula liszttel


Hozzávalók egy kis formához (kb. 10x20 cm szilikonos forma)
50 g Pödör földi mandula liszt
50 g lenmagpehely
100 g barna rizsliszt
100 g tápióka keményítő
20 g burgonyapehely
1 tk só
2 g guar liszt
továbbá
300 ml meleg víz
2 ek + egy kevés lenmagolaj
1 ek almaecet
1 tk nádcukor
25 g (nagyon) friss élesztő


100 ml meleg, és cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt. Figyeljünk arra, hogy valóban friss legyen az élesztő.
A maradék 200 ml vízhez adjuk hozzá az olajat és az ecetet.
A szárazanyagokat összekeverjük, majd hozzáadjuk az élesztős és az ecetes vizet.
Egy szilikonos lapáttal alaposan eldolgozzuk a tésztát, és pár percig dagasszuk.
Majd beolajozzuk a tésztát, és a formába helyezzük.
Folpackkal lefedjük, és meleg helyen megkelesszük.
Ha szépen feljött a tészta, 180 fokos, légkeveréses sütőben 45 percen át sütjük.
25 perc után kivesszük a formából, és anélkül sütjük tovább.
Szeletelés előtt teljesen hűtsük ki. Zacskóba zárva 2-3 napig fogyasztható.
Állaga sűrűbb, ruganyos, íze telt, finom. Igazán egészséges kenyér.






Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL