1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Laktózmentes fonott kalács recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 




Bár húsvét táján jobban előtérbe kerül a kalács sütése, ez a sokak által kedvelt péksütemény sokkal gyakrabban kerül a reggeliző asztalra. Vannak azonban, akiknek laktózérzékenységük miatt kerülniük kell a tejet. Vagy még sem? A Magic Milk tejben, amit én különösen nagyon kedvelek, hiszen egy remek minőségű tejről van szó, már eleve le van bontva a laktóz, így mindenki sokkal könnyebben emésztheti meg. Most az egyik kedvenc kalácsomat készítettem el így laktózmentes formában.





Hozzávalók:
220 g tönköly fehérliszt
155 g zabliszt
½ mk só
80 g porított nádcukor
20 g friss élesztő
80 g olvasztott kókuszzsír
170 ml Magic Milk laktózmentes tej
1 tojás sárgája + fehérje




Még több info: https://www.facebook.com/laktozmentes.hu

Egy keverőtálban összekeverjük a liszteket a sóval, és a cukorral (egy teáskanál kivételével).
A tejet felmelegítjük a kókuszzsírral együtt, majd hozzáadunk egy teáskanál porcukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Felfuttatjuk.
Ha a tej felfutott, beleöntjük a lisztes keverékbe a tojás sárgájával együtt.
5-6 percen át dagasztjuk, majd lefedve, meleg helyen kétszeresére kelesztjük.
Ekkor 3 részre osszuk a tésztát, kb. 3 cm vastag rudakká sodorjuk, és a rudakat összefonjuk.
Lefedve újabb 15 percet kelesztjük.
Sütés előtt átkenjük a felvert tojásfehérjével.
A sütőt 175 fokra melegítjük légkeveréses fokozaton.
A kalácsot sütőpapírral bélelt tepsire emeljük, és 25-30 percig sütjük.








Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL