1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Zablisztes fonott kalács recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 2
GyengeLegjobb 


Nagyon szeretem a zablisztet. Nem csak azért, mert teljes kiőrlésű, egészséges, de különösen finom ízt ad szinte minden tésztának. Ebbe a kalácsba a zabliszt mellett tettem egy minimális lenmaglisztet is, hogy rostokkal turbózzam fel a friss reggelinket.


Zablisztes fonott kalács


Hozzávalók:
200 g tönköly fehér liszt
155 g zabliszt
20 g lenmagliszt
½ mk himalája só
80 g porított nádcukor
20 g friss élesztő
80 g olvasztott vaj
170 ml tej
1 tojás sárgája + fehérje


Egy keverőtálban összekeverjük a liszteket a sóval, és a cukorral (egy teáskanál kivételével).
A tejet felmelegítjük a vajjal együtt, majd hozzáadunk egy teáskanál porcukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Felfuttatjuk.
Ha a tej felfutott, beleöntjük a lisztes keverékbe a tojás sárgájával együtt.
5-6 percen át dagasztjuk, majd lefedve, meleg helyen kétszeresére kelesztjük.
Ekkor 3 részre osszuk a tésztát, kb. 3 cm vastag rudakká sodorjuk, és a rudakat összefonjuk.
Lefedve újabb 15 percet kelesztjük.
Sütés előtt átkenjük a felvert tojásfehérjével.
A sütőt 175 fokra melegítjük légkeveréses fokozaton.
A kalácsot sütőpapírral bélelt tepsire emeljük, és 25-30 percig sütjük.





Hozzászólások  

 
#2 Hadarik Rita 2015-02-04 21:40
Szia, nem, hiszen a lisztet porrá őrlik, viszont az alapja ugyan az. Nyugodtan használ pelyhet, ha az van otthon. Üdv, Rita
Idézet
 
 
#1 Mikka 2015-01-07 08:07
Kedves Rita!

Lehet, hogy hülye kérdés lesz, de a lenmagliszt ugye nem azonos a lenmagpehellyel ?
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL