1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Szezámos paleo kenyér recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 7
GyengeLegjobb 




Nem. Nem lettem paleos, de ennek ellenére pár hete esténként paleo kenyérrel eszem a kedvenc kencéimet, felvágottaimat. Ennek egészen egyszerű az oka, este szeretném minimálisra csökkenteni a szénhidrát bevitelemet. Már többfélét sütöttem, egyelőre ide ezt a receptet választottam be, de természetesen lesz pár megjegyzés, és tipp az instrukciók mellett. Az esti órákban, még ha nem is vagy paleós, érdemes olyan kenyeret enni, aminek alacsony a szénhidráttartalma. Ehhez tökéletes ez a szezámlisztes paleo kenyér, süsd meg te is.


Szezámos paleo kenyér


Hozzávalók egy kisebb kenyérkéhez:
száraz elemek
100 g szezámliszt
25 g lenmagliszt
20 g kókuszliszt
20 g útifű maghéj rost
1 tk só
1 csapott tk szódabikarbóna
1 tk nyírfacukor
nedves elemek:
3 db M-es tojás
150 ml langyos víz
1 tk citromlé
2 ek hidegen sajtolt olaj


Szezámos paleo kenyér


Paleo kenyér készítése lépésről-lépésre

Az első, és legfontosabb tanácsom, hogy a maglisztekből a zsírtalanított változatokat válasszuk mindig.
Mind a maglisztekből, mind az útifű maghéjból több márka beszerezhető, érdemes alaposan körbenézni, mert elég nagy tud lenni az árkülönbség közöttük.
A száraz hozzávalókat összekeverjük egy keverőtálban.
Egy másik tálban pedig összekeverjük a nedves hozzávalókat.
A szódabikarbóna, és a citromlé is a térfogat-növekedés miatt szükséges.

TIPP: Én nagyon szeretem a tömörebb lenmaglisztes paleo kenyeret is. Ehhez összesen 125 g lenmaglisztre van szükség, és 20-20 g kókuszlisztre, valamint útifű maghéjra. A többi hozzávaló megegyezik az itt leírtakkal. Ha csak egy mokkáskanál szódabikarbónát teszünk bele, akkor tömörebb lesz a kenyér, nem megy annyira fel, mint ahogy ez (ezen a képen is látszik), de szerintem úgy is nagyon finom.


  • A nedves elemeket elkeverjük a száraz hozzávalókban, és hagyjuk legalább tíz percet pihenni a masszát, hogy a lisztek, és az útifű maghéj fel tudják venni a folyadékot.
  • A tíz perc után a massza formázhatóvá válik.
  • Közben bemelegítjük a sütőt 180 fokra, légkeveréses fokozaton.
  • A pihentetés után a masszából kis kenyeret formázunk, és egy sütőpapírral kibélelt sütőlapra helyezzük.
  • A tetejét berácsozzuk.
  • A kenyeret betesszük a sütőbe.
  • Tíz perc után a sütő aljára tegyünk egy csésze vizet, és így süssük még 30 percet.
  • A sütési idő tehát összesen 40 perc.
  • Ha készen van, kihűtjük.
  • Folpackba csomagolva 4-5 napig eltárolható a hűtőben.

Süsd meg földimandula lisztes gluténmentes kenyér receptemet is!






Hozzászólások  

 
#5 Veruska 2017-08-23 04:46
Tapasztalatom szerint, ha lepény lett a tészta, akkor nem vártatok eleget. Ennyi útifűmaghéj, ami ebben a receptben van, három óceán vizét megköti, szóval csak türelem. Én a maghéjból a mennyiség felét használtam és nem lett belőle lepény... :D
Idézet
 
 
#4 Krystyna 2017-07-06 08:22
Hi guys! Who wants to chat with me? I'm live at HotBabesCams.co m, we can chat, you can watch me live for free, my nickname is Anemonalove: https://3.bp.blogspot.com/-u5pGYuGNsSo/WVixiO8RBUI/AAAAAAAAAFA/JWa2LHHFI2AkHParQa3fwwHhVijolmq8QCLcBGAs/s1600/hottest%2Bwebcam%2Bgirl%2B-%2BAnemonalove.jpg , here is my pic:


https://3.bp.blogspot.com/-u5pGYuGNsSo/WVixiO8RBUI/AAAAAAAAAFA/JWa2LHHFI2AkHParQa3fwwHhVijolmq8QCLcBGAs/s1600/hottest%2Bwebcam%2Bgirl%2B-%2BAnemonalove.jpg
Idézet
 
 
#3 Veruska 2017-04-13 18:26
A lisztek fajtától/márkát ól függően több, vagy kevesebb vizet vesznek fel. Ne tegyétek bele azonnal a teljes megadott mennyiséget, hanem apránként dolgozzatok hozzá, addig amíg formázható tésztát kaptok, ami nem ragacsos.
Én kihagytam a citromlevet, az olajat és a cukrot.
Idézet
 
 
#2 Toth Erika 2017-03-08 21:45
Sajnos nekem is lepény lett ès nem kenyér. Légyszives nézz utána, hogy miböl kell több vagy esetleg a vizböl kevesebb?
Köszönettel,
Erika
Idézet
 
 
#1 Szasza 2016-03-11 09:45
Szervusz!

Köszi a receptet, elkészítettem ezt a kenyeret és isteni finom!
Viszont egy problémám van vele: nem lett rendesen formázható, nem állt össze a "tésztám" úgy igazán. Így inkább lepény lett, mint kenyér. Pedig mindenből annyit tettem bele, amennyit leírtál.
Esetleg tudnál valami tippet adni, hogy akkor miből rakjak többet bele vagy mit csináljak máshogy? :)
(Kb. 20 percet hagytam kelni.)

Előre is köszi!

Szasza
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL