1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Gluténmentes kenyér 1 recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 1
GyengeLegjobb 



Hát ennek is eljött az ideje, hogy gluténmentes kenyeret süssek. Szeretnék egy legalább 1-2 hónapos gluténmentességet végigcsinálni, hogy lássam, milyen hatásai lesznek fizikailag. Amúgy finom, jó állagú a kenyér. Persze véletlenül sem lehet egy élesztős, lisztes kenyérhez hasonlítani. Más. Nagyon más.


Gluténmentes kenyér


Hozzávalók: 150 g bio GMO mentes kukoricaliszt, 75 g lenmagliszt, 75 g burgonyapehely, 1 tk só, ½ cs sütőpor, 3 egész tojás, 180 g tejföl, 50 ml víz, 75 ml olívaolaj
Kb. 10-12 szelet lesz belőle.


A sütőt előmelegítjük 180 fokra, légkeveréses fokozaton.
A száraz elemeket egy tálban összekeverjük.
A tojásokat kikeverjük a vízzel, tejföllel, olajjal, majd beledolgozzuk a száraz keverékbe.
Egy kisebb szögletes kenyérsütő formát kibélelünk sütőpapírral, majd beleformázzuk a masszát.
Kb. 30 percen át sütjük, majd kihűtjük, és szeleteljük.
A kenyeret ha kihűlt, légmentesen tárjuk, csomagoljuk, hogy ne száradjon ki.

Gluténmentes, amennyiben az elkészítése folyamán a gluténmentes ételkészítés szabályait betartjuk, valamint a felhasznált alapanyagok sem tartalmaznak glutént.


Tápanyag információk 12 szeletre: 

TÁPANYAGTÁBLÁZAT Energia g Tápérték
1 adag/1 szelet Fehérjetartalom: 5 Vitaminok:
A-vitamin, B1-vitamin, B3-vitamin, E-vitamin
Zsírtartalom: 14
Kalória / 1 adag: 209 Kcal Rosttartalom: 2 Ásványi anyagok:
kalcium, kálium, cink, vas
Szénhidráttartalom: 15
Az értékek Rodler Imre Kalória és tápanyagtáblázata alapján vannak megadva. Az étel gluténmentes diétás étrendbe illeszthető.



RECEPTEK

Add a Startlaphoz