1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Gluténmentes kenyér 1 recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 1
GyengeLegjobb 



Hát ennek is eljött az ideje, hogy gluténmentes kenyeret süssek. Szeretnék egy legalább 1-2 hónapos gluténmentességet végigcsinálni, hogy lássam, milyen hatásai lesznek fizikailag. Amúgy finom, jó állagú a kenyér. Persze véletlenül sem lehet egy élesztős, lisztes kenyérhez hasonlítani. Más. Nagyon más.


Gluténmentes kenyér


Hozzávalók: 150 g bio GMO mentes kukoricaliszt, 75 g lenmagliszt, 75 g burgonyapehely, 1 tk só, ½ cs sütőpor, 3 egész tojás, 180 g tejföl, 50 ml víz, 75 ml olívaolaj
Kb. 10-12 szelet lesz belőle.


A sütőt előmelegítjük 180 fokra, légkeveréses fokozaton.
A száraz elemeket egy tálban összekeverjük.
A tojásokat kikeverjük a vízzel, tejföllel, olajjal, majd beledolgozzuk a száraz keverékbe.
Egy kisebb szögletes kenyérsütő formát kibélelünk sütőpapírral, majd beleformázzuk a masszát.
Kb. 30 percen át sütjük, majd kihűtjük, és szeleteljük.
A kenyeret ha kihűlt, légmentesen tárjuk, csomagoljuk, hogy ne száradjon ki.

Gluténmentes, amennyiben az elkészítése folyamán a gluténmentes ételkészítés szabályait betartjuk, valamint a felhasznált alapanyagok sem tartalmaznak glutént.


Tápanyag információk 12 szeletre: 

TÁPANYAGTÁBLÁZAT Energia g Tápérték
1 adag/1 szelet Fehérjetartalom: 5 Vitaminok:
A-vitamin, B1-vitamin, B3-vitamin, E-vitamin
Zsírtartalom: 14
Kalória / 1 adag: 209 Kcal Rosttartalom: 2 Ásványi anyagok:
kalcium, kálium, cink, vas
Szénhidráttartalom: 15
Az értékek Rodler Imre Kalória és tápanyagtáblázata alapján vannak megadva. Az étel gluténmentes diétás étrendbe illeszthető.



Hozzászólások  

 
#6 Igor Teodora 2014-11-03 19:20
Mi van akkor, ha az alja szappanos lett?
Idézet
 
 
#5 Kőszeghy Ágnes 2014-10-13 19:45
Szia Rita!
Köszi a receptet, ezt biztosan ki fogom próbálni, nagyon jól hangzik!
Lenmagliszt miért kell hozzá? Pótolható tökmag vagy napraforgómag őrleménnyel?
Idézet
 
 
#4 Bíró Bea 2014-03-16 09:56
Köszonöm a receptet, az íze finom. legközelebb is elkészítem, csak kevesebb olajat fogok hasznalni.
Idézet
 
 
#3 Rita konyhája 2013-04-26 13:29
Szia Boglárka! A kukoricalisztne k nincs nagyon íze, inkább a hajdina az, ami nagyon aromás, és az nagyon kiérződik mindenben. Az eredeti recept szerint nagyon jó az állag, és az íz is. Köszi a visszajelzést, szép hétvégét nektek.
Idézet
 
 
#2 Bokor Boglárka 2013-04-26 13:26
Szia Rita! Már el is készítettem, hajdinaliszttel és kukoricalisztte l. A burgonyapehelyb ől csak 50 g-ot tettem bele, mert az úgy szívja a nedvességet, valahogy féltem, hogy tömör lesz nagyon. Nekem nem jött be az íze, a kukoricaliszt miatt, de kenyér formájú, sós és gluténmentes, feljött szépen, nem volt nehéz. A mi fontos, hogy a kisfiamnak ízlett! Nagyon köszönöm a receptet.
Idézet
 
 
#1 maria szabo 2013-04-25 18:46
én megfogom csinálni ezt a kenyeret,és megkostolom maria szabo
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL