1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Lenmagos, hajdinalisztes kenyér recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 2
GyengeLegjobb 


A magyar lakosság élelmirost fogyasztása messze elmarad a nemzetközi ajánlásoktól. A rosthiányos táplálkozás tartós emésztési problémákat okozhat, ezért komolyan kell venni. Ebben a kenyérben bőven van lenmagpehely, és hajdinaliszt, amik kiemelkedően magas rosttartalommal rendelkeznek.


Lenmagos, hajdinalisztes kenyér

Hozzávalók 2 kis kenyérhez: 80 g lenmagpehely, 20 g burgonyapehely, 150 g hajdinaliszt, 250 g fehér tönkölyliszt, 10 g só (2 tk), 280 ml víz, 20 g friss élesztő, 1 tk cukor, 15 g dióolaj (pl. Donum Terrae), 25 g almaecet


A liszteket összekeverjük a pelyhekkel, és a sóval.
A vizet megmelegítjük, belekeverjük a cukrot, az élesztőt, és 5-10 perc alatt felfuttatjuk.
Majd a lisztes keverékhez adjuk az élesztős vizet, az olajat, és az ecetet.
Összedolgozzuk a tésztát, majd alaposan kidagasztjuk.
Tiszta ruhával lefedve duplájára kelesszük.


Lenmagos, hajdinalisztes kenyér

Két részre vágjuk, lisztezett felületen ellapogatjuk a tésztadarabokat, majd felsodorjuk, a végeit elcsípjük, és a tésztarúd alá hajtjuk.
A tetejüket bevágjuk pár helyen.
30 fokos sütőben 20 percig újra kelesszük.
Majd 200 fokra emeljük légkeverésen a sütőt, és 30 percig sütjük.
Kihűlve szeletelhető, illetve lecsomagolva le is fagyasztható.








Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL