1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Cukkinikenyér recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 5
GyengeLegjobb 



Egy kenyér, ami tele van rostokkal és ízekkel. Egy kenyér, amibe nem kell élesztő. Egy kenyér, amire már nem kell rákenni semmit, mert magában is jó. Ez a cukkinikenyerem. Ha valaki egyszer kipróbálja, akkor szerintem sokszor meg akarja majd tapasztalni ezt az élményt.


Cukkini kenyér

Hozzávalók egy kisebb méretű kenyérformához:
2 M-es tojás (115-120 g)
75 ml extra szűz olívaolaj
200 g teljes kiőrlésű búzaliszt
½ csomag sütőpor (bio)
300 g cukkini

tört színes bors
50 g fekete olívabogyó
50 g feta sajt
70 g (1 közepes fej) vöröshagyma
1 ek olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 ek fenyőmag (elhagyható)


Cukkini kenyér


A cukkinikenyér készítése lépésről-lépésre


A fej vöröshagymát aprítsuk fel, és egy evőkanál olajon dinszteljük meg.
Az olívabogyót karikázzuk fel, a feta sajtot vágjuk kisebb kockákra.
A cukkinit reszeljük le (tökgyalun), sózzuk, és hagyjuk levet engedni. A levét ne nyomkodjuk ki, mert az is kelleni fog.
A tojásokat keverjük ki az olajjal, majd adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet is. Sima fehér liszttel is sütheted, de a teljes őrlésű lisztben benne vannak a rostok, és a csírák is, és így sokkal értékesebb ez a kenyérféleség.
Keverjük össze, majd adjuk hozzá a reszelt cukkinit a levével együtt.
A fenyőmagot üres serpenyőben pirítsuk meg.
Hozzáadjuk a dinsztelt vöröshagymát, a reszelt fokhagymát, borsozzuk, és keverjük bele a sajtot, és az olívabogyót és a fenyőmagot  is.
Öntsük a sütőpapírral bélelt formába, és 160 fokos, előmelegített, légkeveréses sütőben süssük 40 percet. Ezt követően emeljük a hőfokot 200-ra, és további 10 percig süssük. Légkeverés nélkül 175 fokon süssük.
Hagyjuk kihűlni, és már fogyasztható is.


Süsd meg cukkinis lepcsánka (tócsni) receptemet is!





Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL