1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Paradicsomos zabos kenyér recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 

 


Szép színes kenyeret szerettem volna sütni. A fele-fele búza és zablisztes kenyéralapot ezért fűszeres paradicsomsűrítménnyel dagasztottam be. Tömörebb szerkezetű, tartalmas kenyér.

 

Paradicsomos zabos kenyér

Hozzávalók: 200 g búzaliszt (tönköly pl.), 200 g zabliszt, 1 mk só, 150 ml víz, 1 tk nádcukor, 100 ml paradicsomlé (sűrűbb), 20 g élesztő, 1 gerezd fokhagyma, 1 rozmaringbóbita


A liszteket szitáljuk át, majd keverjük vissza a korpás részt a sóval együtt.
A meleg cukros vízben futtassuk fel a friss élesztőt.
A paradicsomlébe reszeljük bele a fokhagymát, és aprítsuk finomra bele a rozmaringot is.
A hozzávalókat keverjük össze, és dagasszuk 5-6 percig.
Meleg helyen, letakarva kelesszük meg a tésztát.

A megkelt tésztát vágjuk két részre (1/3 és 2/3 részre).
Mindegyik tésztadarabot nyújtsuk ki, nyomjuk ki belőlük a levegőt.
A nagyobb darabot tekerjük fel, majd tegyük a másik lap közepére.
A tésztarúd oldalát vékonyan kenjük át hideg vízzel, a tésztalap széleit pedig tekerjük szintén fel a közepe felé.
Takarjuk le, és ismét kelesszük 20 percet.
200 fokos sütőben 35-40 percig süssük.




Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL