1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Mákos, rozsos kenyér recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 



A teljes kiőrlésű rozsliszttel készülő kenyér már rossz nem lehet, hiszen értékes rostokat juttatunk általa a szervezetünkbe. De ezzel a citromos és mákos ízesítéssel egyszerűen fenomenális lett.


Mákos, rozsos kenyér

Hozzávalók: 200 g fehér liszt (pl. tönköly), 150 g teljes kiőrlésű rozsliszt, 1 tk só, 1 tk cukor, 240 ml víz, 20 g friss élesztő, 25 + 10 g szemes mák, 1 citrom


A liszteket szitáljuk át, majd a korpa részt keverjük vissza a lisztbe a 25 g mákkal, és a sóval együtt.
Az élesztőt futtassuk fel a cukros, meleg vízben.
A citrom héját reszeljük finomra, a felének a levét facsarjuk ki.
Tegyük minden hozzávalót a dagasztótálba, és alaposan dagasszuk ki (5-6 perc).
Majd tiszta ruhával lefedve, kelesszük duplájára.
Ha megkelt, gyúrjuk ki belőle a levegőt, és formázzunk belőle cipót.
Kenjük át hideg vízzel, szórjuk meg a maradék szemes mákkal, és vágjuk be pár helyen.
30-35 fokos sütőben 20 perc alatt kelesszük meg ismét.
Majd vegyük fel a sütő hőmérsékletét 200 fokra, és 40 percig süssük.




Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL