1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Köleses rozsos bagett recept

Nyomtat Email

 


A teljes őrlésű liszt már-már elmaradhatatlan eleme egy egészségesebb kenyérnek, de most tovább mentem, méghozzá annyira, hogy a tésztába szemes kölest is tettem.

 

Köleses rozsos bagett

Hozzávalók 4 bagetthez: 300 g fehér liszt, 150 g teljes kiőrlésű rozsliszt, 50 g szemes köles, 2 tk s, 25 g friss élesztő, 1 tk nádcukor, 370 ml víz, 2 ek extra szűz olívaolaj


A liszteket szitáljuk át, a visszamaradt korpát keverjük vissza.
Adjuk a száraz anyagokhoz a sót, és a szemes kölest is, keverjük össze.
150 ml langyos cukros vízben futtassuk fel az élesztőt.
Majd adjuk a lisztkeverékhez az élesztős vizet, a maradék vizet és az olajat is.
Dagasszuk át alaposan.
Ez a tészta kissé ragacsosabb állagú lesz, de ne adjunk hozzá több lisztet, mert a rozsliszt és a száraz, szemes köles is veszi fel a nedvességet.
Letakarva, meleg helyen kelesszük a tésztát kétszeresére.
Majd lisztezett felületen vágjuk 4 egyforma részre, és formázzuk meg a bagetteket.
A bagett formázását ITT tudod megnézni:
200 fokos előmelegített sütőben 22-25 perc alatt süssük meg a bagetteket.
Még forrón spricceljük le őket hideg vízzel.

TÁPANYAGTÁBLÁZAT Energia g Tápérték
1 adag/- Fehérjetartalom: 13 Vitaminok:
B1-vitamin, B5-vitamin, B6-vitamin, E-vitamin
Zsírtartalom: 7
Kalória / 1 adag: 483 Kcal Rosttartalom: 9 Ásványi anyagok:
kálium, magnézium, cink, mangán, vas
Szénhidráttartalom: 89
Az értékek Rodler Imre Kalória és tápanyagtáblázata alapján vannak megadva. Az étel tejmentes, tojásmentes diétás étrendbe illeszthető.


Hozzászólások  

 
#1 Farkas Béláné 2012-03-05 08:53
Megsütöttem a bagettet, nagyon finom lett. Örülök, hogy rátaláltam erre a receptre.
Köszönöm szépen.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

WEBÁRUHÁZ