1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Narancsos mini kalács recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 

 


A gyerekeim nagyon kedvelik az édes péksüteményeket. Téli hangulatomban egy narancsos ízű briós jellegű kalácsot készítettem nekik. Nem csak finom, de a formája is igencsak tetszetős.

 

Narancsos mini kalács

Hozzávalók 9 darabhoz: 420 g (tönköly) fehérliszt, 80 g cukor (világos lágy nádcukor), csipet só, 100 ml frissen facsart narancslé, 1 narancs reszelt héja, 100 ml tejszín (főző), 1 egész tojás, 50 g vaj, 25 g friss élesztő
+ a kenéshez 1 tojás sárgája, 1 tk tej


A lisztet szitáljuk át, majd keverjük bele az átmorzsolt cukrot, és a sót.
A narancslébe reszeljük bele a narancshéjat, és keverjük el benne lazán az egész tojást.
A tejszínt melegítsük fel egy tk cukorral, majd morzsoljuk bele az élesztőt, futtassuk fel.
Tegyünk minden hozzávalót a dagasztótálba, és 6-8 percig dagasszuk a tésztát, amíg szép hólyagos nem lesz, el nem válik az edény falától.
Letakarva, meleg helyen kelesszük a duplájára. Egy egészen lágy tésztát kapunk.

 

Narancsos mini kalács

Osszuk a tésztát 9 bucira, és formázzunk belőlük egy gömböt.
Vágjuk be úgy, hogy a tészta közepe ne sérüljön, de három elhatárolt részt kapjunk. Mindhárom tésztavéget húzzuk óvatosan egy rúddá, majd a rudakat csavarjuk csiga alakúra. A végeredmény egy három csigából álló, virágforma sütemény lesz.

 

Narancsos mini kalács

TIPP: A formázást már sütőpapírral bélelt tepsin végezzük, így nem kell a formázott tésztát pakolásznunk.
Kenjük át a süteményeket a tejjel felvert tojássárgával, és kelesszük ismét 15 percet meleg helyen.
180 fokos, előmelegített sütőben kb. 20-25 percig süssük, amíg aranybarnák nem lesznek.

TÁPANYAGTÁBLÁZAT Energia g Tápérték
1 adag/- Fehérjetartalom: 6 Vitaminok:
A-vitamin, B1-vitamin, B5-vitamin, B6-vitamin, E-vitamin
Zsírtartalom: 10
Kalória / 1 adag: 293 Kcal Rosttartalom: 1 Ásványi anyagok:
kálium, cink
Szénhidráttartalom: 43
Az értékek Rodler Imre Kalória és tápanyagtáblázata alapján vannak megadva.  



Hozzászólások  

 
#3 KKNoemi 2012-02-13 12:58
kipróbáltam, nagyon finom lett! köszönöm a receptet!!!
Idézet
 
 
#2 Á.Krisztina 2012-01-30 17:51
Zsuzsanna!
15 perc a kelesztés! Az elírás javítva. Köszönjük az észrevételt!
Idézet
 
 
#1 Zajakovszki Zsuzsann 2012-01-30 15:21
Nagyon jónak tűnik a recept, szeretném minél előbb kipróbálni, de túl hosszúnak tartom a formázást és kenést követő 150 perces kelesztést.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL