1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Diós tönköly buci

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 
Hozzávalók: 450 gramm fehér és 50 gramm teljes kiőrlésű tönköly liszt, 1/2 ek sikér, 3 ek finomra darált dió, 1 ek nádcukor (barna cukor is megfelel), 1/2 ek só, kb. 2 dl langyos tej, 1 ek olaj, 3 dkg friss élesztő

 
Az élesztőt futtassuk fel a cukros tejben.
A száraz elemeket keverjük el alaposan.
A száraz elemekre öntsük rá a felfutott tejes élesztőt, és az olajt.
Dagasztógép segítségével keverjük homogénné a tésztát, majd kb. 8-10 percig dagasszuk.
A dagasztott tésztát, letakarva, meleg helyen kelesszük kb. 1 órát.
A megkelt tésztát tegyük egy vékonyan kivajazott, kerek jénai tálba, takarjuk le, és meleg helyen kelesszük további fél órát.
Az így megkelt tészta tetejét vágjuk be 2-3 helyen, majd előmelegített sütőben süssük arany barnára (kb. 30 perc).
 
TIPP: Ha bizonytalan vagy a kelt tészta készítésében, nézd meg a KELT TÉSZTA KÉSZÍTÉSE VIDEÓT! A videó megtekintése ingyenes, csak be kell jelentkezni hozzá!



Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL