1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Cideres muffin recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 1
GyengeLegjobb 




Azon kísérleteztem, mivel váltsam ki a tejterméket a muffin tésztából. A Kölesben kéznél van mindig almaCid (magyar cider), fogtam hát, és ment a tésztába. Igen jó választásnak bizonyult, egy vendég külön jelezte, hogy milyen finom lett tőle. Készítheted gluténmentesen, de hagyományosan is.


Cideres muffin

Hozzávalók 12 darabhoz:
110 g 100 %-os barna rizsliszt
90 g Alfa Mix gluténmentes lisztkeverés
½ mk szódabikarbóba
csipet só
80 g finomszemű nádcukor
2 db M-es tojás
120 ml almaCid (félédes)
100 ml sárgabarack lekvár
150 ml kókuszolaj
1 ek citromlé
vanília (egy csipet)
50 g durvára tört dió

TIPP: Hagyományosan készítve búza- vagy zablisztet, illetve kókuszzsír helyett vajat használunk.



A cukrot fehéredésig keverjük a tojásokkal.
Majd beledolgozzuk a lekvárt, a cidert, a citromlevet, és a szoba meleg kókuszolajat is.
A lisztet összekeverjük a szódabikarbónával, vaníliával, csipet sóval, majd apránként belekeverjük a folyadékba.
A muffinsütőt kibéleljük kapszlikkal, és belehalmozzuk a masszát.
Tetejüket durvára tört dióval szórjuk meg.
175 fokos, légkeveréses sütőben 20-25 percig, vagy tűpróbáig sütjük.
Kihűlve fogyasztjuk.






Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL