1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Töltött csokoládés muffin recept

Nyomtat Email

 


Roppan, és lágyan olvad a szájban egyszerre ez a tejcsokoládés krémmel töltött, mandulás csokis muffin. Csokoládé rajongóknak kötelező elkészíteni.

 

Töltött csokoládés muffin

Hozzávalók 12 darabhoz:
A tésztához: 100 g búzaliszt, 60 g finomra őrölt mandula, 1 csomag sütőpor, 40 g nádcukor, leheletnyi só, 1 tojás, 70 g étcsokoládé, 60 g vaj, 200 ml tej
A krémhez: 120 g tejcsokoládé, 100 ml tejszín, 1 narancs reszelt héja
+ 30 g mandulalap


A tésztához keverjük össze a lisztet a mandulával, cukorral, sütőporral, sóval.
A csokoládét olvasszuk fel a vajjal és a tejjel, majd hűtsük langyosra.
A tojást válasszuk szét. A sárgáját keverjük a kihűlt csokoládés tejbe, a fehérjét verjük habbá.
Először a csokoládés tejet keverjük a lisztes keverékbe, majd lazán forgassuk bele a tojáshabot is.
Töltsünk meg 12 db muffin kapszlit félig a tésztával. 180 fokos előmelegített, légkeveréses sütőben kb. 20-23 percig süssük. Akkor jó, ha a tészta széle kissé elválik a papírtól, és kicsit pirossá válik.
A töltelékhez a tejcsokoládét olvasszuk fel a tejszínnel. Reszeljük bele a narancshéjat, hűtsük le.
A mandulalapokat pirítsuk meg egy üres serpenyőben.
A kihűlt muffinokat vágjuk félbe, töltsük meg a krémmel. A kalapjukra is tegyünk kevés krémet, és szórjuk meg a mandulalapokkal.



Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

WEBÁRUHÁZ