1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Wellington muffin sós recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 1
GyengeLegjobb 
Van egy kedves olvasóm, aki rendszeresen küld be recepteket. Ez a vendégváró falat nagyon megtetszett nekem, és valószínűleg el is fogom hamarosan készíteni én is.

Hozzávalók 12 darabhoz: 2 csomag friss, Tante Fanny leveles tészta, 1 vöröshagyma, 30 dkg champignon gomba, fél csokor petrezselyem, 1 csirkemell, 1 ek zsiradék, 2 szál sárgarépa, só, bors, zsemlemorzsa, szezámmag, 1 tojás a kenéshez

 

Wellington muffin sós recept
Vegyük elő a leveles a friss, Tante Fanny tésztákat, majd 20 perc elteltével vágjuk őket 6-6 egyforma téglalapra.
A hagymát aprítsuk fel, és a zsiradékon dinszteljük meg.
Közben reszeljük le a répát, a petrezselymet vágjuk apróra, a megtisztított gombákat pedig vékony szeletekre.
A húst szintén vágjuk kis kockákra, vagy csíkokra.
A hagymára szedjük a húst, és ha kifehéredett, hozzáadjuk a zöldségeket.
Sózzuk, borsozzuk, pici vízzel felöntjük, és megpároljuk a ragut.
A petrezselymet csak a végén adjuk hozzá, hogy megmaradjon az aromája.
A ragut kihűtjük.
Közben a muffin formákat vékonyan kivajazzuk, vagy más zsiradékkal kikenjük, és zsemlemorzsával körbehintjük.
Beleillesztjük a mélyedésekbe a tésztákat, amiket megtöltünk a raguval.
A ragura reszelt sajtot szórunk, majd a tészta peremeit próbáljuk úgy összeilleszteni, hogy ne maradjon lyukacsos.
A muffinok tetejét átkenjük tojással, és szezámmaggal megszórjuk.
Előmelegített sütőben, arany barnára sütjük.



Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL