1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

A legjobb őszi gyümölcsös sütemények

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 1
GyengeLegjobb 




Bár az őszi és téli gyümölcsök kevésbé színpompásak, mint a nyáriak, ezekből is fantasztikus sütemények készíthetők. Ráadásul számtalan módon variálhatjuk őket. Az alma, a körte, a sütőtök, vagy éppen a banán, és az ananász megkoronázhatják a süteményt. Most a legjobb őszi gyümölcsös süti receptjeimet gyűjtöttem össze.


Almás sütemények

A legismertebb, és legközkedveltebb almás süti, az almás pite. Van, aki élesztős tésztával süti, de szerintem a pite legyen omlós, pitetésztából sütve.
Almagerezdeket tehetünk kevert tészták tetejére, mondjuk egy sült túrótorta tetejére. De megfőzve, és pürésítve kiváló tejtermék helyettesítő lehet akár egy muffinban is. Ne feledkezzünk meg a legegyszerűbb almás desszertről, a kompótról sem, amit feldobhatunk azzal, ha vörösborban sütjük meg. Aztán ott van a sült alma is, amit dióval, aszalt gyümölcsökkel tehetünk még finomabbá és egyben egészségesebbé is.

Almás receptjeim gyűjteményét ITT találod!


almás pite

Vaníliás almás pite


Körtés sütemények

A körte pongyolában egy igazán elegáns sütemény. Lényege, hogy a meghámozott, egész körét vékony, leveles tészta csíkokkal tekerjük körbe, amit tojássárgával átkenünk, és 200 fokos sütőben kisütünk. Ugyan ezt almával is elkészíthetjük. A körtéhez pompásan illik a csokoládé, így a csokis kevert sütiket megspékelhetjük körtével is. A buggyantott, vagy posírozott körte (cukros borban párolt körtéről van szó) igazán ünnepivé tehet például egy csokis süteményt.


Körte pongyolában

Körte pongyolában

Ananászos sütemények

Az ananász nem csak egészséges, de nagyon finom, és szép gyümölcs is egyben. Kockára vágva tökéletes morzsa süti készíthető belőle (ananászos-kókuszos crumble például). Ha szeleteljük, kifejezetten jól mutat az úgynevezett tarte tatin-on is. A tarte tatin egy fordított torta, eredetileg almával készül. Alulra megy a karamell, rá a gyümölcs, amit omlós tésztával fedünk be, majd aranybarnára sütünk. Nézd meg ananászos mini tarte tatin receptemet is!


ananászos tarte tatin

Ananászos mini tarte tetin


Banános sütemények

A banán, főleg a túlérett banán legjobb felhasználási módja, ha lepürésítjük, majd kevert tésztához adjuk. Ezáltal nem csak a nedves alapanyagok egy részét pótoljuk vele, de sokkal kevesebb cukrot is kívánnak így a sütemények. Banánpürét keverhetünk értelem szerint banánkenyérbe, muffinba, de ne feledkezzünk meg a banános amerikai palacsintáról sem.


Banános amerikai palacsinta

Banános, zabpelyhes amerikai palacsinta


Sütőtökös sütemények

Bár a sütőtök nem gyümölcs, mégis gyakran használjuk ősszel sütemények sütéséhez. Kétféle módon használhatjuk fel. Vagy nagyon finomra reszeljük a nyers tököt, vagy megsütjük, lepürésítjük, és így keverjük a tésztához, vagy akár egy töltelékhez. Szintén süthetünk belőle muffint, kevert tésztát, kuglófot, vagy akár sütőtökös sajttortát is.

sütőtökös sajttorta

Sütőtökös sajttorta


A lehetőségek tárháza végtelen, csak a fantáziánkra van bízva, mit varázsolunk, mit hozunk ki ezekből a gyümölcsökből.




Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL