1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Rabanadas de natal, portugál bundás kenyér recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 


A rabanadas de natal a portugálok egyik nemzeti, karácsonyi süteménye, ami nem más, mint egy édes bundás kenyér. Persze ettől még nem lenne annyira érdekes, de ők egy portóis sziruppal öntik nyakon, és így azért már egy egészen új értelmet nyer a kenyér. Forrás innen.


Rabanadas de nata portugál bundás kenyér

Hozzávalók egy nagy adaghoz:
2 db baguette
1000 ml tej
1-2 db citromhéj csík
1 rúd fahéj  
70 g cukor
5 db tojás
olaj a sütéshez
Hozzávalók a sziruphoz:
1 csésze (250 g) édes vörösbor
1 csésze víz
180 g cukor
+ őrölt fahéj



Először felfőzzük a boros szirupot. Eredetileg portóival készül, de ha nem tudsz ilyet venni, akkor édes vörösbort használj.
Bő 15 percig forraljuk a szirupot, majd elzárjuk alatta a tüzet.
Közben a tejet felforraljuk a cukorral, citromhéjjal, és fahéjjal, majd langyosra hűtjük.
A tojásokat felverjük.
A bagettet felszeleteljük, egyenként a tejbe mártjuk, majd a tojásba, és a klasszikus bundás kenyér készítése szerint kisütjük.
A kisült bundás kenyereket egy tálba rajuk, majd meglocsoljuk a sziruppal.
Több órára érdemes behűteni, mert így egy egészen különleges állagot vesz fel.





Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL