1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Marcipán kenyér recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 1
GyengeLegjobb 



Jó sok marcipánhoz jutottam, és szaloncukrozni eszembe sem volt. A pompás gyümölcskenyér receptjét alakítottam át marcipánkenyérré. Cukor és zsiradék tekintetben reformos, de persze a klasszikus alapanyagokkal is elkészíthető.


Marcipán kenyér

Hozzávalók 2 őzgerincformához, vagy 6 mini kenyérformához: 200 g tönköly fehér liszt, csipet szódabikarbóna, csipet só, 200 g kókuszzsír (vagy vaj), 200 g nyírfacukor (vagy porcukor), 1 mk vaníliaőrlemény, 3 ek szilvapálinka, 4 tojás, 150 g aszalt vörös áfonya, 200 g marcipán
+ porcukor a bevonáshoz

Marcipán kenyér

A tojásokat ketté válasszuk.
A szobahőmérsékletű kókuszzsír krémesre keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojássárgákat és a vaníliát.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
A lisztet összekeverjük a szódabikarbónával, a sóval.
A marcipánt kicsi darabokra vágjuk.
A cukros masszához kisebb adagokban keverjük a lisztes keveréket, és a tojáshabot, és a pálinkát is.
Legvégül belekeverjük az áfonyát, és a marcipán kockákat is. Egy tömör masszát kapunk a végén.
150 fokos, előmelegített, légkeveréses sütőben kb. 60 percet sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Ha már nem ragad a pálcikára, tűre massza, akkor készen van.
Kihűtjük, majd porcukorba hempergetjük, vagy olvasztott csokoládéval bevonjuk. Sokáig eláll, sőt, csak finomabb lesz pár nap múlva. Igazi karácsonyi sütemény különlegesség.





Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL