1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Reform almás pite recept 2

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 


Mi tagadás, az almás pite egy klasszikus kedvenc. Sokféleképpen készítettem már, de zablisztes linzerrel még csak most először. Ez egy üde almás pite, egy kicsit morzsalékos tésztával, ellenben tojásmentes. Próbáljátok ki, megéri.


almás pite

Hozzávalók 8 szelethez:

A linzerhez: 75 g fehér búzaliszt (lehet tönköly is vagy univerzális), 75 g zabpehely liszt, 30 g finom szemcsés nádcukor (vagy nyírfacukor), csipet só, 100 g vaj

A töltelékhez: 30 g vaj, 750 g alma (lehet vegyesen édesebb és savanykásabb), ½ citrom leve, 50 g nádcukor, ½ mk őrölt fahéj, 40 g bio kukoricadara
+ fél db piros alma héjastól


almás pite

Méret: 24 cm átmérőjű, kapcsos tortaforma


A linzer hozzávalóit (a hideg, darabokra vágott vajjal együtt) gyúrjuk össze, majd 30 percet pihentessük a hűtőben.
Közben készítsük el a tölteléket.
A meghámozott almát vágjuk kis kockákra, forgassuk át a citromlében, hogy ne barnuljon meg.
Olvasszunk fel egy magas falú serpenyőben vajat, és erre szedjük rá az almakockákat.
Fedő alatt pároljuk puhára (ez alig pár perc), majd vegyük le e fedőt, várjuk meg, amíg elpárologja a kiengedett nedvességet, majd szórjuk meg fahéjjal, és a cukorral.
Várjuk meg, amíg a cukor kissé karamellizálódik.
A fűszeres gyümölcsöt turmixoljuk le, és még forrón keverjük bele a kukoricadarát.
A formát béleljük ki alul, és körbe is sütőpapírral. Ezt ne hagyjuk ki, mert a linzerben nincs tojás, illetve a zablisztnek is köszönhetően morzsalékosabb a szokásosnál.
A forma oldalát kikenhetjük vékonyan vajjal, és erre tapaszthatjuk a papírcsíkokat.
A tésztát lisztezett felületen nyújtsuk kb. 32 cm átmérőjű körré, és tegyük a formába. Ha repedezne, a kezünkkel formázzuk a papír köré.
Az alját szórjuk meg kevés darával, és erre öntsük az almatölteléket.
A piros héjas almát vágjuk hajszálvékony cikkekre, és ezzel díszítsük a pite szélét.
170 fokos előmelegített sütőben 25-30 percig süssük.
A még forró kisült pite tetejét vékonyan átkenhetjük egy kis baracklekvárral.
Langyosra hűtve fogyasztható.

TÁPANYAGTÁBLÁZAT Energia g Tápérték
1 adag/1 szelet Fehérjetartalom: 3 Vitaminok:
A-vitamin, B1-vitamin, B3-vitamin, C-vitamin, D-vitamin
Zsírtartalom: 15
Kalória / 1 adag: 300 Kcal Rosttartalom: 5 Ásványi anyagok:
kálium, cink, mangán, vas
Szénhidráttartalom: 38
Az értékek Rodler Imre Kalória és tápanyagtáblázata alapján vannak megadva. Az étel -, tojásmentes diétás étrendbe illeszthető.



Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL