1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Egzotikus krémes recept

Nyomtat Email


A karibi ihletésű, kókuszos, ananászos krémes a finom vaníliától, és a krémes csokoládétól lesz még különlegesebb. A receptet Lejer Márta küldte a 2010. csábító desszertek receptversenyre.

 

Egzotikus krémes recept

Hozzávalók a tésztához: 8 tojás, 10 evőkanál nádcukor, 4 evőkanál hideg víz, 1 csomag sütőpor, 10 evőkanál finomliszt, 1 púpozott evőkanál keserű kakaópor
Hozzávalók a krémhez: 3 dl tej, 4 evőkanál finomliszt, 1 rúd vanília, 20 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 10 dkg kókuszreszelék
Hozzávalók a mázhoz: 3 evőkanál víz, 8 dkg vaj, 25 dkg étcsokoládé
+ 20 karika konzervananász, 20 szem magozott meggybefőtt, 2 dkg vaj
TIPP: Friss ananász karikával is kitűnő. Az ananász hámozását itt tekintheti meg!


A tésztához a tojás sárgákat a cukorral, meg a vízzel habosra keverjük.
Hozzáadjuk a sütőporral vegyített lisztet, majd beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjéket. Kettéosztjuk, és az egyik felét a kakaóval színezzük.
A gáztepsit vízzel kiöblítjük, így stabilan ki tudjuk bélelni sütőpapírral.
Kikenem 2 dkg vajjal, és kirakom a lecsepegtetett ananásszal, közepükben a meggyel.
Befedjük először a sárga, majd a barna tésztával, és180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük.
Miután kihűlt, tálcára borítjuk, és lehúzzuk róla a papírt.
Töltés előtt megfordítjuk úgy, hogy a gyümölcsös rész kerüljön felülre.

Egzotikus krémes recept

A krémhez a lisztet a tejben sűrűre főzzük, majd a hosszában kettévágott vaníliarúd kikapart belsejével ízesítjük.
A puha vajat habosra keverjük a porcukorral, majd kanalanként beledolgozzuk a kihűlt besamellt.
Belekeverjük a kókuszt, és a sütire kenjük.
Legalább 1 órára hűtőbe tesszük.
A bevonáshoz a vajat a vízzel kevergetve fölolvasztjuk, beleszórjuk a darabokra tördelt csokit, és sima krémmé melegítjük.
A süti tetejére simítjuk, és bejelöljük rajta a 20 szelet helyét, majd visszatesszük a hűtőbe.
Tálaláskor forró vízbe mártott késsel felkockázzuk.
Afrodiziákumok: vanília, csokoládé



Hozzászólások  

 
#3 ervin 2013-12-01 08:35
holvannak a hozzávalók ?
Idézet
 
 
#2 casarel 2013-04-14 15:40
Nagyon finom,megcsinál tam ,én a krémet dupláztam sokkal vastagabb réteg lett.
nem volt étcsoki,viszont volt fehér csoki és pici tejcsoki+ kókuszolaj,kara mell színű,isteni finom ,és kemény máz sikeredett belőle.
Ajánlom mindenkinek !
Köszi a receptet !:D
Idézet
 
 
#1 váradi Tamásné 2010-10-01 19:11
fincsi
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

WEBÁRUHÁZ