1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Rakott túrós rétes recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 1
GyengeLegjobb 


Ez a túrós rétes recept a túrón kívül joghurtos krémmel, és gyümölcsrakománnyal van megtöltve. Úgy kell kisütni, és szeletelni, mint egy klasszikus tepsis süteményt. A receptet Mészáros Dorina küldte, köszönjük.

 

Rakott túrós rétes recept

TIPP: Szereti a túrós süteményeket? További túrós receptek ITT olvashatók!

 

Hozzávalók: 9 db hosszú réteslap
Hozzávalók a masszához: 3 tojás, 2 pohár natúr joghurt, 2 pohár cukor (pl. világos nádcukor, de aki nem szereti túl édesen a fele mennyiség is elég), 2 pohár búzadara, 1 ½ pohár ízetlen olaj, 1 sütőpor
Hozzávalók a töltelékhez: 1/2 kg túró, 1 tojás, cukor ízlés szerint (pl. világos nádcukor), vaníliás cukor
Tepsi méret: 27x33 cm.

Túrós rétes készítése:
A töltelékhez a túrót és a tojást jól kikeverjük, ízesítjük cukorral, és vaníliás cukorral.
A masszához az alapanyagokat géppel összekeverjük, a sütőport legutoljára keverjük bele.
Leterítünk egy réteslapot.
Megkenjük masszával.
Erre ráterítünk még egy réteslapot.
Ezt is megkenjük masszával.
Erre ráterítjük a 3. lapot.
Erre már tölteléket rakunk.
Ezután felcsavarjuk.
TIPP: Ne túl sok masszát kenjünk a lapok közé, mert szétcsúszhat csavarás közben.
Kikent tepsibe a szélére tesszük.
Ugyan így elkészítjük a másik 2 rudat is.
A tepsiben a rudak között egyforma távolság legyen.
A masszánk nem fog elfogyni.
Ezt egész egyszerűen a tepsiben a rudakra, és a köztük lévő résbe elosztjuk.
Előmelegített sütőbe tesszük, és kb. egy órán át sütjük, amíg szép arany barna nem lesz.
Mivel a massza a résekbe van, az „összefogja”  a rudakat, és ez által úgy szeletelhető, mint egy sütemény.
TIPP: A töltelékre szórhatunk gyümölcsöket is, pl. málnát és epret is. Mirelitet is használhatunk, de azt felhasználás előtt olvasszuk ki, és csepegtessük le a felesleges levet. És ha maradna még gyümölcsünk, a rudak közti masszába is szórhatunk.
Ha csak 8 lapos réteslapunk van, akkor a 2 szélére tegyük a 3-3 lapból készült rudat, középre pedig a 2 laposat (akkor erre 1 massza, 1 töltelék kerül).





Hozzászólások  

 
#6 Ivanics Istvánné 2014-05-29 12:23
Én már régóta sütöm ezt a rétest, másképp már nem is csinálok rétest, de azt nem értem, hogy hogyan lett ennek rakott a neve. Szerintem akkor lenne rakott, ha csak leraknánk a lapokat, megtöltenénk és úgy sütnénk meg, mert ilyet már hallottam, és a képen is úgy néz ki a rétes, mintha nem lett volna feltekerve, csak lerakva a lapok. Én már csináltam almást, túróst, almás-mákost, meggyest, meggyes-mákost, sőt körtés-szőlőst is, mind isteni volt, és az ismerőseim már mind elkérték a receptjét és ők is így sütik már a rétest. Isteni! Olyan akár egy kelt rétes!
Üdv: Edit
Idézet
 
 
#5 Mészáros Dorina 2010-07-30 14:26
Kedves Karcsi!
A tészta nem ázik el, nem kell rögtön elfogyasztani.M ásnap is hidegen, és egy picit mikróba rakva is fogyasztható.
Kedves Zsuzsa!
Mivel nálunk a családban nincs cukorbeteg, így nekünk nem kell változtatni a recepten. Örülök, hogy saját részre is sikerült úgy elkészíteni, hogy Ön is fogyaszthassa, és finom is maradjon. :-)
Kedves Eszter!
Annál jobb nincs is, mikor ilyen véleményt hall az ember a receptjéről. :-) Én a felgöngyöléshez nem használok semmit, simán csak kézzel tekerem fel.A hiányát sem éreztem a konyharuhának, hogy ne menne anélkül. A mamám is csak simán kézzel tekeri.(A sima házi nyújtott réteshez használunk abroszt a tekeréshez)De lényeg a lényeg, göngyölve vagy simán......Iste ni finom!!!!!!Hála érte a Mamikámnak :-)
Idézet
 
 
#4 Mahó Eszter 2010-07-28 13:52
Ez a túros süti mennyei, ahogy leírtad úgy készítettem el, de én azt hozzá tenném, hogy a felgöngyöléséhe s vizes konyharuhát kell használni, mert ezt nem mindenki tudja. A sógornőm a tepsibe egymásra rakta és nem felgöngyölte. A hatás ugyan az. Csúcs!!!! üdv: Eszter
Idézet
 
 
#3 Szi Márton Lászlóné 2010-03-06 22:06
Kedves Rita!

Köszönöm ezt a finom túrós sütit.Nagyon gyorsan el lehetett készíteni,egysz erú és nagyon finom.
Én saját ízlésemhez alakítottam át,mivel cukorbeteg vagyok.Összesen 6 evőkanál Fruktózzal készült,a búzadara helyett zabkorpát raktam bele,a gyümölcsöt viszont kihagytam.

Üdv. Zsuzsa
Idézet
 
 
#2 Rita Konyhája 2010-03-06 19:06
Kedves Károly! A receptet Dorina küldte, én még nem sütöttem meg. Viszont a rétesekre nagy általánosságban elmondható, hogy frissen a legjobbak. Mivel ebben a receptben a túró mellett egy másik krém is van a süteményen, a belseje valószínűleg lágy, krémes. A külseje viszont frissen ropogós, ez a képen is látszik. Ha mondjuk kevés emberre süt, javaslom, süsse a jelölt mennyiség felét, harmadát pl. kisebb tepsiben.
Idézet
 
 
#1 Muszka Karoly 2010-03-06 17:37
A rakot turos sutemeny finom lehet.Mar latszatra elkabitja az embert. Egy keresem van ,rogton megkell anni .Nemfog elazni retesteszta. szeretet Karcsi
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL