1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Gazdag gyümölcskenyér recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 3
GyengeLegjobb 


A karácsony elmaradhatatlan sütemény receptje a gyümölcskenyér. Finom és praktikus. Ez a gazdag verzió 4 héttel korábban elkészíthető. Ennyi idő alatt tökéletesen összeérnek az ízek, és így nyeri el a megfelelő állagát is. Természetesen előbb is fogyasztható. Az igazán gazdag gyümölcskenyér számomra rengeteg aszalványt, magot jelent, minimális tésztával. Hát ez egy ilyen recept, aminek jót tesz ha hetekkel előbb megsütjük. Remek gasztroajándék!


A napokban indult egy új, szuper áruválasztékkal rendelkező webshop (www.magosbolt.hu), szállítanak az ország egész területére 1 és 2 napos határidővel. Lehet online – bankkártyával fizetni az oldalon, vagy utánvéttel a futárnál és a regisztráció utáni első vásárlásnál 10% nyitási kedvezményt kap minden vásárló. Hamarosan egyéb akciókkal is jelentkeznek, érdemes figyelemmel kísérni a Facebook oldalukat is! (https://www.facebook.com/magosbolt/)


Hozzávaló aszalványok: 250 g aszalt füge, 250 g aszalt szilva, 250 g aszalt alma körte, vagy sárgabarack, 250 g mazsola, 150 g kandírozott narancshéj, ugyanennyi citromhéj 250 g mogyoró
Továbbá: 1 dl rum, 2 ek méz, 4 tojás, 1 kk szegfűszeg, 1 csipet só, 125 g graham liszt, 2 ek zsemlemorzsa
Tepsi méret: 23x23 cm

Gazdag gyümölcskenyér recept

A gazdag gyümölcskenyér elkészítése


Az aszalt gyümölcsöket egy tálban összekeverjük, meglocsoljuk a rummal, és
lefedve  fél órát érleljük.
A mogyorót serpenyőben megpirítjuk, és papírtörlő segítségével a héját ledörzsöljük
Közben a sütőt 180C - ra melegítjük.
A gyümölcsökhöz keverjük az összes hozzávalót.
Vastagon kivajazunk egy szögletes formát, és vizel kézzel alaposan beletömörítjük a "tésztát".
40-45 perc múlva kivesszük a sütőből.

10 perc pihentetés után rácsra borítva  hagyjuk kihűlni, majd alufóliába csomagolva tároljuk 4 hétig .
Karácsonykor elővesszük, vékony szeletekre vágjuk. Mindig csak annyit vágjunk, amennyi elfogy, mert a levegőn össze fog száradni, fonnyadni.


TIPP: Az aszalt gyümölcsöket tetszés szerint variálhatjuk. A lényeg, hogy legyen benne szilva, mazsola, kandírozott héjak. A többi gyümölcs variálható. A mennyiségre figyeljünk oda, annak meg kell lennie a megfelelő állag elérése végett. Összesen tehát 1150 gramm kandírozott illetve aszalt gyümölcs szükséges hozzá, plusz a mogyoró.




Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL