1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Diós, lekváros mézeskalács rudak recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 


Ebből a tésztából remek mézeskalács kekszeket süthetünk. A tészta egy részéből viszont készíthetünk diós, lekváros rudakat is, amelyek úgy néz ki felszeletelve, mint egy szemüveg. Remek karácsonyi sütemény, hiszen előre elkészíthető, sokáig eláll. A receptet Molnár Zsuzsa küldte.

 

Hozzávalók: 1 kg sima liszt, 4 dkg szódabikarbóna, 2 ek fahéj (vagy mézeskalács fűszerkeverék ízlés szerint), 50 dkg méz, 25 dkg porcukor, 15 dkg vaj, 5 egész tojás
A töltéshez: sűrű szilvalekvár, vágott dió, tojás a kenéshez

 

Diós, lekváros mézeskalács rudak recept

Először a mézet, porcukrot, a puha vajat, és a tojásokat habosra keverjük.
Elég sokáig kell ezt tenni, egészen addig, amíg ki nem fehéredik a massza.
Majd a lisztet összekeverjük a szódabikarbónával, a fűszerekkel, és ezt kézzel beledolgozzuk a mézes masszába.
Miután összeállt a tészta, fóliába csomagoljuk, és 12 órára a hűtőbe tesszük.
Másnap kinyújtjuk, de figyeljünk arra, hogy a tészta ragadós, ezért sok liszttel érdemes dolgozni.
A tészta egy részét, vagy akár egészét is vágjuk kb. 20 dkg-os darabokra.
Ezeket a rudakat hosszú, téglalap alakúra nyújtjuk.
A széleiket megkenjük tojással, majd 1-1 cm vastag peremeket hajtunk rájuk.
A tésztát, és a peremeket megkenjük tojással.
A rudak közepét megkenjük házi szilvalekvárral, és megszórjuk vágott dióval.
Előmelegített sütőben pirosra sütjük.

Még több mézeskalács recept:
Puha mézeskalács recept
Mézeskalács karácsonyfa dísz
Húsvéti mézeskalács




Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL