1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Nektarinos, kefires sütemény recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 2
GyengeLegjobb 
Anyukám kefires, keverős sütemény receptjét extráztam fel a hétvégén. Édesanyáméknál kötöttünk ki, váratlanul, és az édes szájú csipet, csapatnak a meglévő alapanyagokból ezt a süteményt sikerült összedobnom. Sikerét mi sem példázza jobban, hogy Botond 5 szeletet megevett belőle.

 

Nektarinos, kefires sütemény recept

 

Hozzávalók egy kb. 30-40 cm-es tepsihez: 1 pohár kefir, 1 pohár cukor, 4 tojás, 1 citrom reszelt héja, és leve, 1 cs. vaníliás cukor, 2 pohár liszt, 1 cs- sütőpor, ½ pohár olaj, kb. 1 kg félkemény nektarin, 1-2 marék fenyőmag, 3-4 levél friss bazsalikom, sárgabarack lekvár

A tésztához először összekevertem a kefirt, a tojásokkal, cukrokkal, citrommal.
Majd belekevertem a sütőporos lisztet, és az olajt is.
A tepsit sütőpapírral kibéleltem, ebbe öntöttem a masszát, amit 200 fokra előmelegített sütőbe tettem.
Kb. 4 perc után kivettem a tésztát, és megpakoltam szorosan a cikkekre vágott nektarinnal, megszórtam fenyőmaggal, és apróra vágott, friss bazsalikommal.
Visszatettem a sütőbe, és tűpróbáig, arany barnára sütöttem (kb. 25 perc).
Még forrón átkentem a tetejét vékonyan sárgabarack lekvárral.
Langyosra hűtöttem, majd szeleteltem.

Ez a tészta nagyon puha, „szaftos”, nem szárad ki. A gyümölcstől még lazább, finomabb lesz.
Az extra hozzávalók ki is hagyhatóak, de egyszer próbáljuk ki így is, mert az élmény garantáltan felejthetetlen lesz. A bazsalikom, és a fenyőmag nagyon különlegessé, és ínycsiklandóan finommá teszi.



Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL