1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Eperlekváros, kókuszos linzerkocka, kukoricalisztből recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 
Boti óvodai búcsúztatójára készült ez a gluténmentes sütemény is, mert a csoportban van egy lisztérzékeny kislány is. Nagyon finom, ízletes ez a lekváros linzer, csupán egy baja van a receptnek, hogy kissé morzsalékos. De ez megbocsátható.

 

Eperlekváros, kókuszos linzerkocka, kukoricalisztből recept
Hozzávalók: 30 dkg kukoricaliszt, 15 dkg vaj, 10 dkg barna cukor, 1 citrom reszelt héja, 2 tojás sárgája, 1 késhegynyi szódabikarbóna, 4-5 ek sűrű eperlekvár, kókuszreszelék

 


A tésztához először keverjük össze a lisztet, a cukrot, és a szódabikarbónát.
Majd a lisztes keveréket morzsoljuk össze a puha vajjal, és a tojások sárgájával.
A tésztát gyúrjuk össze, majd tegyük fóliába, és 30 percet pihentessük a hűtőben.
A tésztát nyújtsuk kb. 5 mm vastagságúra egy sütőpapíron. Ha kell szórjuk meg kukoricaliszttel a tészta tetejét nyújtáskor, hogy ne ragadjon a sodrófához a tészta.
A kinyújtott tésztát a sütőpapírral együtt tegyük a sütőlemezre.
Kenjük meg lekvárral, majd hintsük meg kókuszreszelékkel.
180 fokos, előmelegített sütőben 10-12 perc alatt süssük készre.
Hűtsük ki, majd vágjuk kockákra.
Vigyázzunk a szeleteléskor, mert nagyon morzsalékos, ellenben nagyon finom!



RECEPTEK

Add a Startlaphoz