1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Töltött mézeskalács recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 1
GyengeLegjobb 


Azt hiszem, nem túlzok, ha azt állítom, manapság egyre divatosabbak a mézeskalács receptek. Ám többnyire mindenki kekszeket, és házikókat készít mézeskalács tésztából, és azokat írókázza. A mézeskalács tésztát tölteni is lehet mindenféle finomsággal; kandírozott gyümölcsök, csokoládé, mogyoró, és mindenféle földi jó.


Hozzávalók a töltött mézeskalácshoz:
400 g begyúrt puha mézeskalács tészta
A töltelékhez:
100g reszelt csokoládé
100g őrölt mogyoró
60g kandírozott narancs
60g kandírozott
citromhéj
60g mazsola
60g aszalt füge
80 ml rum
vaj a kenéshez


Töltött mézeskalács recept

Töltött mézeskalács készítése lépésről-lépésre


A mézeskalács tésztát elkészítés előtt kb. 20 perccel vegye ki a hűtőszekrényből.
A tésztát vágja két egyenlő részre, és lisztezett deszkán 4-5 mm vastagra nyújtsa ki őket.
A kandírozott narancshéjat, citromhéjat és az aszalt fügét vágja apró kockákra, a mazsolát, reszelt csokoládét, őrölt mogyorót, és rumot jól keverje össze.
A tölteléket kenje az –egyik sütőlapra fektetett – tésztára és a másik tésztalappal fedje le.
A mézeskalácsok felületét (amik a töltelékkel érintkeznek, majd a lefedett tetejét is) tejjel kenje meg.
Előmelegített sütőbe kb. 180°C-on kb. 18-20 percig süsse.
A kihűlt töltött mézeskalácsokat vágja apró kockákra.

Süsd meg karácsonyi reform zserbó receptemet is!





Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL