1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Egy tepsi sütemény

Laktózmentes karácsony – diós, narancsos Ferdinánd tekercs recept


diós, narancsos Ferdinánd tekercs

A karácsony elmaradhatatlan süteményei mákkal, dióval töltve, gyümölcsökkel roskadozva készülnek. A bejgli, a kalács minden formában szóba jöhet ilyenkor, de mivel, hogyan készítsük, ha laktózérzékenyek vagyunk, és szeretnénk olyat sütni, ami megszólalásig hasonlít ahhoz, amit megszokhattunk. A megoldás sokkal egyszerűbb, mint gondolhatnánk.


Túrós, meggyes pite recept


Túrós, meggyes piteBiztos, valami rejtett vágyakozásom van a túró iránt, hogy most megint túrósra sikeredett a sütemény. Vagy csak véletlen. Mindegy is, a lényeg, hogy finom, és gyorsan összerakható, a család legnagyobb örömére.

Kapros, túrós lepény recept


Kapros, túrós lepényÉdesanyám sütötte ezt a remek túrós lepényt. Amikor elkértem a receptjét, kiderült, hogy eredetileg Horvát Ilona 1977-es szakácskönyvéből való, de a töltelékét anyu rendesen átalakította. Még szerencse, mert az eredeti szerint csak mutatóban lett volna a süteményen túró, ha pedig arányosan felszorozzuk a hozzávalókat, akkor jó kemény lett volna a töltelék.

Zablisztes almás pite recept


Zablisztes almás piteMáté fiam már nagyon rég óta kért, hogy süssek neki almás pitét. A szándék megvolt eddig is, csak az erő, az hiányzott hozzá. Most, hogy nyaralunk, pihenünk megjött az ihlet, meg a lendület is. Édesanyáméknál éppen érik a savanykás nyári alma, ami szerintem a leginkább illik ehhez a klasszikus süteményhez.

Zsermák, a mákos zserbó recept


Zsermák, a mákos zserbóSzerintem az ünnepek egyik elmaradhatatlan süteménye a zserbó, ami mákkal készítve még sokkal finomabb. Kicsit macerás az elkészítése, de minden fáradtságot megér ennek a süteménynek az elkészítése is.

Gluténmentes almás, mákos sütemény recept


Gluténmentes almás, mákos süteményEttél már olyan igazán szaftos süteményt, amibe nem tettél tejterméket, és lisztet sem? Ebben a mákos süteményben a kókusz veszi fel a nedvességet, ad tartást és különleges ízt. A felhasznált gyümölcs jellegétől függően sokféle ízben elkészíthetjük. A rakománya lehet aszalt, vagy friss gyümölcs is.

RECEPTEK

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS