1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Egy tepsi sütemény

Clafoutis – azaz tejpite a la Virginia Woolf


Clafoutis – azaz tejpiteIsmét a kezembe került a Kafka levese című irodalmi és gasztronómiai ínyencség, amiből a választásom most egy olyan desszertre esett, amiről biztosan tudtam, hogy elnyeri a fiaim tetszését. A cseresznyés (és epres) tejpite olyannyira tetszett Boti fiamnak, hogy önként vállalta hozzá az arcát is, ami nála ünnepszámban megy mostanában.

Citromos, ricottás sütemény recept


Citromos, ricottás sütemény A nyári melegben mi sem kellemesebb egy savanykás süteménynél. A citrom üdeségét fokozhatjuk a rebarbara hozzáadásával, amiket a ricottával lágyíthatunk. A citrom és a rebarbara mellé a levendula szinte már-már kötelező fűszer.

Gyömbéres, almás morzsasütemény recept


Gyömbéres, almás morzsasüteményLustálkodós hétvégeken szeretem ezt a számtalan módon variálható desszertet készíteni. Ugyan a morzsasüti, más nevén a crumle nem indulhatna a világszépe desszertek versenyén, az én szívemben abszolút ötcsillagos kategória (na jó, ha lehunyom a szemem). Most egy téli változat receptjét osztom meg veletek.

Laktózmentes karácsony – diós, narancsos Ferdinánd tekercs recept


diós, narancsos Ferdinánd tekercs

A karácsony elmaradhatatlan süteményei mákkal, dióval töltve, gyümölcsökkel roskadozva készülnek. A bejgli, a kalács minden formában szóba jöhet ilyenkor, de mivel, hogyan készítsük, ha laktózérzékenyek vagyunk, és szeretnénk olyat sütni, ami megszólalásig hasonlít ahhoz, amit megszokhattunk. A megoldás sokkal egyszerűbb, mint gondolhatnánk.


Túrós, meggyes pite recept


Túrós, meggyes piteBiztos, valami rejtett vágyakozásom van a túró iránt, hogy most megint túrósra sikeredett a sütemény. Vagy csak véletlen. Mindegy is, a lényeg, hogy finom, és gyorsan összerakható, a család legnagyobb örömére.

Kapros, túrós lepény recept


Kapros, túrós lepényÉdesanyám sütötte ezt a remek túrós lepényt. Amikor elkértem a receptjét, kiderült, hogy eredetileg Horvát Ilona 1977-es szakácskönyvéből való, de a töltelékét anyu rendesen átalakította. Még szerencse, mert az eredeti szerint csak mutatóban lett volna a süteményen túró, ha pedig arányosan felszorozzuk a hozzávalókat, akkor jó kemény lett volna a töltelék.

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS