1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Kókuszos, almás pohárkrém recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 



Gyümölcsöket gyakran teszünk pohárkrémekbe is. Igen gyakori a gyümölcsök hőkezelése, cukrozása. Ha egészségesebben szeretnénk nassolni, akkor ez semmi estre se tegyük. Most megmutatom, hogy minimális cukor hozzáadásával is lehet tökéletes desszertet készíteni.


Kókuszos, almás pohárkrém

Hozzávalók 4 adaghoz:
A morzsához: 25 g zabpehely liszt, 25 g apró szemű zabpehely, 25 g kókuszreszelék, 25 g finom szemű nádcukor, 25 g vaj
A krémhez: 350 g sűrű natúr joghurt, ½ mk vaníliaőrlemény
1 szem zöld alma, citrom, 1/3 db érett mangó, pár levél friss bazsalikom


A morzsához összekeverjük a lisztet, a pelyhet, a reszeléket, és a cukrot.
Majd a vajat apró kockákra vágva, hidegen belemorzsoljuk a száraz elemekbe, és vagy egy késes robotgéppel, vagy villával morzsalékosra dolgozzuk.
Közben a sütőt 180 fokra, légkeverésen beállítjuk.
Egy lapos tepsit kibélelünk sütőpapírral, és egyenletesen, vékonyan rászórjuk a morzsát.
Kb. 8-10 percig pirítjuk, közben átkeverjük, és újra szétterítjük a morzsát, hogy egyenletesen piruljon meg világosra.
Ha készen van, azonnal egy tányérra tesszük, hogy ne süljön tovább.
A joghurtot kikeverjük a vaníliával. Semmilyen édesítőt nem adunk hozzá!
Az almát és a mangót kis kockákra vágjuk, meglocsoljuk kevés citromlével, hogy az alma ne barnuljon meg, majd belekeverjük a finomra vágott bazsalikomleveleket.
Összekeverjük.
Kis, mini pohárkrémeket készítünk.
A poharak aljára tesszük a morzsát, erre a krémet, végül a friss gyümölcsöket.






Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL