1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Kecskesajtos tönkölypogácsa recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 


És még mondja nekem valaki, hogy teljes őrlésű lisztből nem lehet sütni! Igaz, megjegyzem ez a pogácsa tönköly (tk) lisztből készült, ami sokkal, de sokkal jobb ízű, és állagú pékárút eredményez. Pihe-puha, ízes, omlós. Próbálja ki Ön is ezt a remek reform pogácsát!

 

 

Kecskesajtos tönkölypogácsa

Hozzávalók: 50 dkg bio, teljes kiőrlésű tönköly liszt (én a Pásztói malom lisztjeit használom, a www.pasztoioko.com oldalon lehet e-mailben rendelni is), 12,5 dkg feta sajt kecske tejből, 12,5 dk vaj, 125 ml olíva olaj, 2 tk só, 1 tk cukor, 7 g szárított élesztő, 1 mk szódabikarbóna, 1 tojás + 1 a kenéshez, 2 dl tejföl

Kecskesajtos tönkölypogácsa

Keverjük össze a lisztet a szódabikarbónával, élesztővel, cukorral, sóval.
Majd adjuk hozzá a többi hozzávalót is, a vajat olvasztva, melegen.
Dagasszuk ki jó rendesen, majd kelesszük 2 órán át lefedve, melegebb helyen.
Vékonyan lisztezett sütőpapíron nyújtsuk kb. 2 cm vastagságúra a tésztát, majd egy derelyevágóval vágjuk kockákra.
Hagyjuk további 30 percet kelni.
A papírral együtt tegyük sütőlapra, kenjük át felvert tojással.
180 fokos sütőben 15-20 perc alatt süssük arany barnára.
Nagyon finom, ízletes, porhanyós pogácsa lesz belőle.

 

 




Hozzászólások  

 
#1 Monika 2014-10-03 10:37
Szia Rita! A megadott pasztoioko.com oldalon valami kínai szöveges oldal jön be...nem írtad el véletlenül? Ha nem, akkor hogy lehet magyarra váltani?:-)
Köszi
Móni
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL