1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Aszalt gyümölcsös zabpehely falatok recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 2
GyengeLegjobb 

 



Szintég igazi téli energiabomba ez az aszalt gyümölcsökkel kombinált zabpelyhes sütemény. Az aszalt gyümölcsök számtalan variációját alkalmazva változatosan elkészíthető. A receptet Molnár Zsuzsa küldte, köszönjük.

Hozzávalók (33x22 cm tepsihez): 226 g (1 csésze) nádcukor, 177 ml natúr joghurt, 1 tojás, 2 ek növényi olaj (pl. dió), 2 ek tej, 2 kk vanília kivonat (vagy 1 zacskó vaníliás cukor, vagy 1 vanília rúd kikaparva), 340 g liszt, 1 kk szódabikarbóna, 1 kk fahéj, ½ kk só, 678 g zabpehely (3 csésze), 226 g aszalt gyümölcs vegyesen (pl. mangó, som, mazsola, áfonya, barack, stb)

 

Aszalt gyümölcsös zabpehely falatok

TIPP: A zabpehely sütemények Mekkája Amerika, ahol gyakran a csésze a mértékegység. Egy csésze kb. 226 grammnak felel meg.

A sütőt előmelegítjük  180 fokra.
Egy 33x22 cm tepsit vajazzunk ki vékonyan.
A cukrot, joghurtot, tojást, olajt, tejet, és a vaníliát keverjük ki robotgép segítségével.
Egy nagyobb tálba merjük ki a lisztet, szódabikarbónát, fahéjat, és a sót.
Először keverjük össze a száraz elemeket, majd adjuk hozzá a joghurtos masszát is.
Az aszalt gyümölcsöket vágjuk kis darabokra, forgassuk meg lisztbe, majd keverjük a masszába a zabpehellyel együtt.
Vizes kézzel nyomkodjuk a masszát a tepsibe.
Előmelegített sütőben 22-25 perc alatt süssük készre a süteményt, végül rácsra borítva hűtsük ki.
TIPP: Légmentes dobozban több napig is eláll.




Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL