1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Csokis, mogyorós zabpehely keksz recept

Nyomtat Email

 

 

 

Szegény gyerekek! Ne fosszuk meg őket a csokoládétól teljesen! Készítsünk nekik inkább csokis zabpehely kekszet! Ezek a kekszek garantáltan finomak, és fogjuk rá, egészségesek is.

Hozzávalók 20-25 kekszhez: 15 dkg zabpehely, 7,5 dkg univerzális búzaliszt (vagy fehér liszt, lehet tönköly is), 2,5 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt (lehet tönköly is), 10 dkg vaj, 15 dkg barna cukor, 1 tojás, fél csomag sütőpor, 2 ek kakaópor, 5 dkg étcsokoládé, 5 dkg török mogyoró

 

Csokis, mogyorós zabpehely keksz recept
A zabpelyhet kicsit pirítsuk meg üres teflon serpenyőben.
Vigyázzunk, nem szabad megégnie. Éppen csak addig pirítsuk, amíg el nem kezd illatozni.
Ezt követően kávédarálón porítsuk le.
Keverjük össze a lisztekkel, és a sütőporral.
A tojás, a cukrot, és a puha vajat robotgéppel dolgozzuk sima krémmé.
A csokoládét törjük apró darabokra.
A mogyorót egy nylon zacskóba tegyük, és egy sodrófával, vagy klopfolóval törjük nagyobb darabokra.
A tojásos masszába először a csokoládét, a mogyorót, majd a lisztes keveréket keverjük bele.
Jól kidolgozzuk a masszát.
Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, egy evőkanál segítségével, ne túl szorosan tegyünk tészta halmokat.
Egy vizes teáskanállal kicsit lapogassuk meg a halmokat.
Előmelegített sütőben a halmok nagyságától függően 8-10 perc alatt süssük őket készre.
Amikor kisültek, még puhák. Hagyjuk őket szikkadni pár percet a sütőlapon, és csak ezt követően helyezzük őket át egy műanyag lapát segítségével a tányérra.


Hozzászólások  

 
#1 Ponyi-Lázár Gabriell 2014-04-01 14:59
Szia!
Ha kókuszzsírt használok mennyit tehetek bele?
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Design Shop