1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Márványos keksz recept

Nyomtat Email

 

 

Azt hallottam, hogy kókuszzsírral nem érdemes süteményt sütni. Hát ezzel a keksszel is szeretné m megcáfolni ezt a tévhitet. Ilyen szép kerek kekszeket még sohasem sütöttem, mint ezek. Csupa egészséges alapanyagból készül, így bátran ajánlom mindenkinek.

Hozzávalók 45-50 kekszhez: 30 dkg fehér tönkölyliszt, 5 dkg teljes kiőrlésű tönköly liszt, 20 dkg kókuszzsír, 1 tojás (tanyasi, ha lehet), 10 dkg porított nádcukor, 1 tk szódabikarbóna, 1 csapott ek kakaópor

 

Márványos keksz recept
Ízesítésként lehet hozzáadni: vanília kivonatot, kakaóport, kókuszt, fahéjat, bármit.
A márványos hatást a kakaó utólagos beledolgozásával értem el.
Egy keverőtálban először keverjük el a száraz elemeket a kakaópor kivételével.
A kókuszzsírt olvasszuk fel.
Az összes alapanyagot keverjük jó alaposan össze a kezünkkel.
A tésztából sodorjunk két kb. 5-6 cm átmérőjű hengert, amiket tekerjünk fel alufóliába, vagy folpackba, mint gy-egy szalámit.
Ezeket tegyük rövid időre (20-30 perc) a fagyasztóba.
Erre azért van szükség, mert a kókuszzsír nagyon alacsony hőfokon (kb. 24 fok) olvad, és emiatt meg kell egy kicsit fagyasztani, hogy később lehessen vele dolgozni.
Éppen ebből kifolyólag olyan kekszeket érdemes belőle készíteni, amiket nem kiszúrunk, hanem szeletelünk.
Tehát ha letelt ez az idő, vegyük elő a hengereket, és vágjunk belőlük fél cm vastagságú korongokat. Még fagyosan tegyük őket a sütőbe, ne várjuk meg, hogy felmelegedjen.
Helyezzük el őket egy sütőpapírral kibélelt lemezen, vagy tepsiben, és előmelegített sütőben (170 fok), 10-12 perc alatt süssük ki őket.


Hozzászólások  

 
#3 Nikee 2013-08-01 10:44
Kedves Rita!
Valóban engem is nagyon érdekelne, hogy a kakaót mikor kell beledolgozni... ?! :)
Fontos és sürgős lenne, ezért előre is köszönöm a választ! :)
Idézet
 
 
#2 deni 2012-03-11 20:41
A kakaót mikor kell beledolgozni,ho gy ilyen márványos legyen?
A segítséget előre is köszi.
Amúgy nagyon jók a receptek! :D
Idézet
 
 
#1 Mónikaknt 2011-03-28 06:11
Kedves Rita!
Nagyon gusztusosak a sütik, ezért én is szeretnék ilyet készíteni a gyerekeknek. Még nem használtam kókuszzsírt, és amiket a neten lehet rendelni, nagyon borsos árúak. Az egyik oldalon valóban azt írják, hogy nem ajánlott sütésre, mert elveszíti a vitamintartalmá t, illetve, hogy ízetlen, a következő mondatban pedig dícséri a remek kókusz ízt.
Kérdéseim:
ízetlen vagy sem?
Honnan lehetne legolcsóbban beszerezni?
Köszönettel:
Móni
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

WEBÁRUHÁZ